Aparat de ambalare in vid Laica VT3119, 12L/min, 110W
Aparat de ambalare in vid Laica VT3119, 12L/min, 110W
Fructele si legumele dumneavoastra vor fi pastrate in conditii optime datorita aparatului de vidat Laica VT3119.Aparatul de vidat Laica VT3119 absoarbe aerul din pungile cu produse alimentare si apoi le inchide ermetic.Laica VT3119 functioneaza complet automat cu ajutorul unui compresor de mare putere de 110W.Comandarea functiilor se face de la cele 5 taste. Display-ul cu 6 leduri de pe capac indica progresul procesului selectat.Puteti opta pentru 2 tipuri de sigilare a pungii: Standard sau Strong.Pentru o utilizare mai usoara, aparatul de vidat Laica VT3119 are in dotare cutter pentru o taiere facila a rolei la dimesiunea potrivita.Utilizarea aparatului:Tasta „”Set””: va permite sa selectati timpul de sigilare in functie de alimentele pe care le ambalati: „Standard” pentru alimentele uscate, cum ar fi painea, pastele, biscuitii si alte asemenea, care necesita un timp scurt de sigilare; „Strong” pentru alimentele umede care contin lichide si umiditate, cum ar fi fructe, legume, salam si carne care necesita mai mult timp de sigilare. Tasta „”Seal””: daca este apasata in timpul ciclului automat de vidare, se blochează aspirarea aerului si punga este sigilata automat; daca este apasata in afara unui ciclu de vidare, atunci aparatul efectuează numai sigilarea pungii fara a face vacuum.Indicator LED progres: indicator luminos care afişează progresul procesului selectat.Tasta „”Automatic/Stop””: activeaza ciclul automat de aspirare si sigilare; lanseaza functia selectata anterior.Tasta „”Pulse/Vacuum””: activeaza functia de vidare cu impulsuri, apasand tasta incepe aspirarea aerului care se opreste la eliberarea sa.Tasta „Canister”: activeaza ciclul de vidare pentru recipiente (nu sunt incluse in pachet, se pot achizitiona separat).In cazul alimentelor fragile, utilizatorul poate comanda, oricand considera necesar, oprirea procedeului de vidare si sigilarea pungii prin apasarea tastei SEAL.Aparatul de vidat este dotat cu tava de colectare a lichidelor pentru a permite eliminarea cu usurinta a eventualelor lichide in exces.Compresorul are o capacitate maxima de aspiratie de 12 litri/minut.Poate vida hrana uda, umeda si alimente uscate.Aparatul de vidat Laica VT3119 vine pregatit cu o rola cu dimensiuni 25 x 600 cm.Laica VT3119 este in garantie timp de 2 ani.Specificatii tehnice:debit de aer 12 l/min; putere compresor 110W;putere de aspirare -700 mbar;alimentare la priza;dimensiuni L= 40,0; W= 16,5; D= 11,5 cm;greutatea: 1,75 kg;latime maxima punga/rola 30 cm.Pachetul contine: aparat de vidat Laica VT3119, o rola (25×600 cm), furtun pentru vidarea recipientelor, cutter pentru taiat role, certificat de garantie (2 ani), manual de utilizare in lb. romana.Aparatul de vidat Laica se poate folosi cu urmatoarele comsumabile:orice punga sau rola marca Laica, latimea maxima a pungii fiind 30 de cm; pungile refolosibile VT3506 si VT3507;caserolele VT3304 si VT3305;caserolele din sticla VT3306 si VT3307.Pungile si rolele Laica sunt fabricate din plastic special destinat ambalarii alimentelor si nu contin BPA.Ambalarea in vid – descrierea procedeului:Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.Avantajele ambalarii alimentelor in vid:Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;Economiseste spatiu in frigider;Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC)Timp de conservare in conditii normale de depozitareTimp de conservare dupaambalare in vidCarne4-5 luni15-20 luniPeste3-4 luni12 luniLegume10 luni18-24 luni Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC)Timp de conservare in conditii normale de depozitareTimp de conservare dupaambalare in vidCarne cruda2-3 zile6-9 zilePeste proaspat1-3 zile4-5 zileVanat2 zile6 zileSalam feliat4-6 zile22 zileSalam7-14 zile25-40 zileCascaval6-20 zile25-60 zileLegume1-4 zile8-10 zileFructe5-8 zile10-14 zilePaste/Orez/Lasagna2-3 zile6-9 zileCarne gatita3-4 zile10-15 zileDulciuri, deserturi5 zile18-20 zile Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC)Timp de conservare in conditii normale de depozitareTimp de conservare dupa ambalare in vidPaine2 zile6-8 zileBiscuiti4-5 luni12 luniPaste/orez6 luni12 luniFaina4 luni12 luniCafea3 luni12 luniCeai5 luni12 luniFructe uscate4 luni12 luni
Brand |
---|