Cauti o metoda prin care sa-ti usurezi munca acasa? Ce spui daca ai investi in cea mai buna masina de spalat vase care sa-ti ia grija spalatului manual de vase?

Daca te tenteaza ideea, descopera din acest ghid cuprinzator care sunt criteriile dupa care trebuie sa te orientezi pentru a putea gasi cea mai potrivita masina de spalat vase in functie de nevoile tale.

Indiferent daca locuiesti singur sau cu familia, spalatul vaselor este o povara.

Metoda clasica de spalat vase consuma mult timp, apa si energie si la final, oricat de bine ti-ai indeplini misiunea, nu poti obtine aceleasi rezultate profesionale oferite de o masina de spalat vase.

Citeste si: Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot

De aceea, ai o multime de motive pentru care sa renunti acum la vechiul obicei si sa incepi sa cauti cea mai buna masina de spalat vase.

Prin ce difera spalatul vaselor la masina de spalatul vaselor la chiuveta?

  • La fel ca in cazul rufelor, din punct de vedere al consumului de apa, este mult mai economic sa speli vasele la masina decat la chiuveta;
  • Spaland vasele la masina, timpul pe care il petreceai pentru aceasta sarcina de zi cu zi il poti folosi intr-un mod mai productiv sau pentru relaxare;
  • Masina de spalat vase este mult mai eficienta in curatarea paharelor si farfuriilor, dar si a cratitelor si tigailor, decat obisnuita frecare cu buretele.

Care sunt criteriile dupa care trebuie sa alegi cea mai buna masina de spalat vase?

Care Sunt Criteriile Dupa Care Trebuie Sa Alegi Cea Mai Buna Masina De Spalat Vase
Care Sunt Criteriile Dupa Care Trebuie Sa Alegi Cea Mai Buna Masina De Spalat Vase

Dimensiunea, performanta sau compartimentarea sunt doar cateva din cele mai importante criterii dupa care este bine sa te orientezi pentru a putea face o achizite de care sa fii pe deplin multumit si a investi in cel mai bun produs dupa raportul sau calitate / pret.

Citeste si: Cea mai buna centrala termica pe gaz

Dar despre toate acestea, vom vorbi pe larg in randurile ce urmeaza.

Tipuri de masini de spalat vase

La ora actuala, exista trei tipuri de masini de spalat vase si anume: masini incorporabile, masini de tip sertar si masini de sine statatoare, pe care este bine sa le alegi in functie de spatiul de care dispui in bucatarie, dar si bugetul de investitie.

Masina de spalat vase incorporabila

Recent, masinile de spalat vase incorporabile sunt cel mai popular tip de masini de spalat. Ele se instaleaza de un electrician profesionist sub blatul mobilei de bucatarie si se integreaza perfect cu peisajul din care fac parte.

Pe langa faptul ca nu sunt excesiv de scumpe, un mare avantaj pe care il au masinile de spalat vase incorporabile este acela ca se instaleaza in spatele unei usi de aceiasi culoare, material si model cu restul mobilei, motiv pentru care se camufleaza perfect in orice bucatarie.

Pentru integrarea perfecta sub blat, masinile de spalat incorporabile au marimi standard de 85 x 60 x 60 cm sau de 45 x 55 x 50 cm in cazul celor compacte.

Masina de spalat vase tip sertar

Din punct de vedere estetic, masinile de spalat vase tip sertar sunt cele mai atragatoare, avand un aspect futurist, rafinat si foarte elegant. Se numesc asa pentru ca in cazul lor usa nu se mai deschide in lateral sau in jos ca la o masina de spalat obisnuita, ci exact ca un sertar.

Masinie de spalat vase tip sertar, pot fi dotate cu unul sau doua sertare, in functie de dimensiuni.

Citeste si: Cum sa indepartezi usor petele de pe ochiurile de aragaz

Dar pe langa faptul ca arata absolut exceptional, au si doua mari dezavantaje si anume: raritatea cu care se gasesc pe piata, precum si faptul ca sunt mai costisitoare decat alte modele.

Masina de spalat vase de sine statatoare

Masina de spalat vase de sine statatoare se mai numeste si masina de spalat portabila. In general, acest tip de masini sunt dotate cu roti, ce le permit mutarea dintr-un loc in altul. In gospodarii, masinile de spalat vase de sine statatoare nu sunt foarte des intalnite din cauza faptului ca ocupa foarte mult spatiu.

Ca avantaje, in cazul masinilor de spalat vase portabile putem enumera posibilitatea de a fi folosite fara o instalatie speciala proprie si conectarea la robinet si la scurgerea de la chiuveta pentru utilizare.

Performantele masinilor de spalat vase

Performantele Masinilor De Spalat Vase
Performantele Masinilor De Spalat Vase

Masinile de spalat vase, au doua functii principale. Pe de-o parte, avem functia de curatare si pe de cealalta parte, functia de uscare.

Indiferent de bugetul de care dispui pentru a face o alegere profitabila, trebuie sa tii cont atat de puterea de curatare, cat si de cea de uscare a masinii in care vrei sa investesti.

Exista si masini cu un jet concentrat de apa, special proiectate pentru curatarea paharelor, dar si modele cu performante excelente la indepartarea grasimii de pe vase.

La achizitie insa, trebuie sa te concentrezi doar pe ceea ce stii ca iti este cu adevarat util si sa nu investesti suplimentar in functii de care nu ai nevoie.

ln ceea ce priveste capacitatea de uscare pe de alta parte, exista si masini care se pot incalzi pana la 75 de grade Celsius, datorita unui sistem asemanator celui cu care sunt dotate cuptoarele electrice.

Dar daca ai vase din plastic, pentru a evita topirea lor, este mai bine sa investesti intr-o masina cu sistem de uscare pe baza de condensatie.

Tot la capitolul functii, daca vrei sa investesti in cea mai buna masina de spalat vase, este bine ca aceasta sa bifeze urmatoarele programe:

  • cliclu rapid – asemanator cu clicurile rapide de la masinile de spalat rufe, dureaza in jur de 30 de minute, dar consuma multa apa;
  • ciclu normal – folosit pentru majoritatea tipurilor de vase;
  • program special de spalat pahare – utilizat pentru paharele sensibile, din cristal;
  • program pentru vase foarte murdare – spalare cu apa incalzita la 70 de grade Celsius;
  • program de sterilizare a recipientelor;
  • functie de clatire;
  • prespalare si spalare cu aburi;
  • functie de uscare si extra uscare a vaselor.

Nivelul de zgomot

Iti cumperi o masina de spalat vase ca sa spele mereu in locul tau, nu doar in anumite perioade ale zilei.

De aceea, pentru a nu-i deranja pe vecini sau pe ceilalti locatari, alege o masina care sa fie cat mai silentioasa, dar tine seama si de faptul ca numarul de decibeli este invers proportional cu pretul apartului.

In ceea ce priveste silentiozitatea, masinile de spalat vase produc in general zgomote cuprinse intre urmatoarele nivele:

  • mai putin de 44 decibeli: masini foarte silentioase, a caror existenta abia o observi;
  • intre 44 si 50 de decibeli: masini cu un nivel de zgomot moderat, potrivite pentru uz casnic;
  • peste 50 de decibeli: masini de spalat vase foarte zgomotoase.

Garantie si producatori

Ca pentru multe alte electrocasnice din bucatarie, si in cazul masinilor de spalat vase este bine sa te orientezi dupa modele ale caror producator ofera o garantie de cel putin doi ani de la achizitie.

Printre cele mai apreciate branduri de masini de spalat vase din tara noastra se numara: Bosch, Whirlpool, Gorneje, Electrolux si Miele.

Masini de spalat vase recomandate

Banner Homedelux

Te-ar putea interesa si:

Cum alegi cel mai bun robot de spalat geamuri pentru casa ta

Spalarea geamurilor este intotdeauna o bataie de cap, mai ales in casele în care exista [...]

Citeste mai mult
Solutii eficiente impotriva mucegaiului din casa

Daca te confrunti cu aparitia mucegaiului in locuinta, stii deja ca este aproape imposibil sa [...]

Citeste mai mult
Sfaturi despre cum ai putea alege cel mai bun aspersor de gradina pentru nevoile tale

Te mandrești cu gradina ta mare si frumoasa? Iti doresti ca pe timpul verii sa [...]

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.