Home Casa si gradina Ce inseamna tehnologia No Frost si ce avantaje are

Ce inseamna tehnologia No Frost si ce avantaje are

3 min de citit
1
0
67

Tehnologia No Frost impiedica formarea ghetii, si are la baza un mecanism format din trei elemente:

  • Un temporizator
  • O bobina care incalzeste
  • Un senzor de temperatura

La fiecare sase sau mai multe ore, temporizatorul porneste bobina care incalzeste. Aceasta este infasurata pe bobina ce raceste (vaporizatorul), astfel topind depunerile de gheata care apoi se scurg printr-un canal colector intr-un compartiment dedicat. Senzorul simte cand temperatura atinge 0°C si opreste incalzirea bobinei, restabilind fluxul normal de racire.

Avantajele tehnologiei No Frost

Tehnologia No Frost aduce numeroase avantaje, atat economice cat si calitative. In termeni de timp si energie, tehnologia No Frost reuseste sa reduca timpul folosit pentru dezghetarea unui frigider conventional la un minimum. De asemenea, costurile energetice sunt cu mult reduse, combinele frigorifice care beneficiaza de aceasta tehnologie avand de cele mai multe ori un consum cel putin echivalent cu clasa energetica A+.

Beneficiind de un management mai bun al temperaturii, tehnologia No Frost aduce si alte avantaje: Alimentele nu se mai lipesc intre ele iar etichetele sunt mereu vizibile, datorita lipsei ghetii. De asemenea, consumul de energie electrica poate creste odata cu acumularea de gheata, ceea ce nu se intampla in cazul unui congelator No Frost.

Citeste si: Review combina Frigorifica Beko RCNE520E20DZM

Cum se intretine un frigider sau congelator no frost

Datorita sistemului No Frost, intretinerea unui astfel de frigider devine foarte usoara. Umezeala formata in acest frigider se scurge automat printr-un orificiu intr-o tavita de colectare, ce poate fi golita o data pe an. Desigur, curatarea acestui tip de frigider, atat pe interior cat si pe exterior trebuie facuta periodic, dar este mult mai usoara, datorita lipsei depunerilor de gheata.

Unele modele au bobina condensatorului situata in partea de jos a frigiderului. Filtrele de aerisire din aceasta zona acumuleaza mult mai usor praf, mai ales la frigiderele incorporabile, de aceea este preferabil sa fim atenti in ceea ce priveste intretinerea acestei zone.

Arata mai multe articole
Arata mai multe articole twodor
Arata mai multe articole Casa si gradina

Un comentariu

  1. […] Ce inseamna tehnologia No Frost si ce avantaje are […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pe aceiasi tema

A inceput programul Rabla pentru electrocasnice

Incepand de pe 19 decembrie 2018, puteti obtine pana la 400 lei daca doriti sa va schimbat…