Tehnologia No Frost impiedica formarea ghetii, si are la baza un mecanism format din trei elemente:

  • Un temporizator
  • O bobina care incalzeste
  • Un senzor de temperatura

La fiecare sase sau mai multe ore, temporizatorul porneste bobina care incalzeste. Aceasta este infasurata pe bobina ce raceste (vaporizatorul), astfel topind depunerile de gheata care apoi se scurg printr-un canal colector intr-un compartiment dedicat. Senzorul simte cand temperatura atinge 0°C si opreste incalzirea bobinei, restabilind fluxul normal de racire.

Avantajele tehnologiei No Frost

Tehnologia No Frost aduce numeroase avantaje, atat economice cat si calitative. In termeni de timp si energie, tehnologia No Frost reuseste sa reduca timpul folosit pentru dezghetarea unui frigider conventional la un minimum. De asemenea, costurile energetice sunt cu mult reduse, combinele frigorifice care beneficiaza de aceasta tehnologie avand de cele mai multe ori un consum cel putin echivalent cu clasa energetica A+.

Beneficiind de un management mai bun al temperaturii, tehnologia No Frost aduce si alte avantaje: Alimentele nu se mai lipesc intre ele iar etichetele sunt mereu vizibile, datorita lipsei ghetii. De asemenea, consumul de energie electrica poate creste odata cu acumularea de gheata, ceea ce nu se intampla in cazul unui congelator No Frost.

Citeste si: Review combina Frigorifica Beko RCNE520E20DZM

Cum se intretine un frigider sau congelator no frost

Datorita sistemului No Frost, intretinerea unui astfel de frigider devine foarte usoara. Umezeala formata in acest frigider se scurge automat printr-un orificiu intr-o tavita de colectare, ce poate fi golita o data pe an. Desigur, curatarea acestui tip de frigider, atat pe interior cat si pe exterior trebuie facuta periodic, dar este mult mai usoara, datorita lipsei depunerilor de gheata.

Unele modele au bobina condensatorului situata in partea de jos a frigiderului. Filtrele de aerisire din aceasta zona acumuleaza mult mai usor praf, mai ales la frigiderele incorporabile, de aceea este preferabil sa fim atenti in ceea ce priveste intretinerea acestei zone.

Banner Homedelux

Te-ar putea interesa si:

Cum ne renovăm și amenajăm corect bucătăria?

Bucătăria a evoluat și nu mai este doar un loc de gătit și luat masa, [...]

Citeste mai mult
Actele necesare pentru schimbarea furnizorului de gaze naturale

Am vazut in articolul trecut ce pasi trebuie sa urmezi daca iti schimbi furnizorul de [...]

Citeste mai mult
Cum alegi cea mai buna hota pentru bucătăria ta?

Bucătăria este locul în care familia savurează mâncărurile pregătite de gospodine, însă de multe ori [...]

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.