Home Casa si gradina Sfaturi pentru a scapa de umezeala din casa

Sfaturi pentru a scapa de umezeala din casa

3 min de citit
0
0
47

Umezeala apare din cauza diferențelor dintre temperatura de afară și cea din casă. O țeavă spartă ori un acoperiș stricat duce, de asemenea, la creșterea umidității. Dacă te confrunți cu această problemă, este important să găsești sursa, pentru că un mediu umed este ideal pentru apariția mucegaiului.

Metode prin care poti scapa de umezeala

Aeriseste periodic in casa 

Aerul curat se incalzeste mai repede si la temperaturi mai ridicate decat daca aerul este incarcat de vapori. Vara este bine sa aerisesti mai ales dimineata, indata dupa ce rasare soarele pentru ca acesta este cel mai racoros moment al zilei, dar si momentul cu umiditatea cea mai redusa in atmosfera.

Citeste si: Cum scapi usor de calcarul depus pe robinetele din inox

Aeriseste in baie dupa ce faci dus

Tine o sursa de caldura constant in baie, iarna. O baie cu temperatura scazuta in care se face baie va produce o mare cantitate de vapori si umezeala in casa. Vara foloseste apa cu temeperatura medie si aeriseste bine sau pune in functiune un ventialtor.

Foloseste un dezumificator.

Acesta are rolul de a extrage umiditatea în exces din locuință. Acesta poate mentine umiditatea in casa la valori normale si pe langa eliminarea excesului de vapori de apa, dezumidificatorul elimina si o parte din parful din casa. Aerul filtrat devine mai curat si mai putin umed.

Foloseste plante iubitoare de umezeala

Acestea vor absorbi in mod natural o parte din umezeala in exces. In plus este important sa nu lasi apa sa balteasca in farfuriile plantelor.

Pune parchet si faianta

Parchetul sau faianța este cea mai bună variantă, dacă vrei ca aerul din locuința ta să fie curat. Renunță la covoare, pentru că acestea atrag umezeala, praful și acarienii.

Usuca hainele in aer liber indiferent de temperatura mediului

Indiferent cat este de frig acestea se vor usca. Daca ai un balcon inchis, lasa mereu o sursa de are, daca sunt rufe la uscat in balcon.

Arata mai multe articole
Arata mai multe articole twodor
Arata mai multe articole Casa si gradina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pe aceiasi tema

Top 5 aparate fitness pentru acasa

Daca esti in cautarea unui aparat de fitness pentru acasa, afla ca ai foarte multe variant…