Daca vrei sa inchie o asigurare obligatorie de locuinta (PAD) iata ce ar trebui sa stii inainte sa mergi la firma de asigurare:

Poliţa PAD se încheie exclusiv pentru imobilele cu destinaţie de locuinţă.

Dacă un apartament este folosit şi ca punct de lucru pentru o firmă, acest lucru ar putea reprezenta excludere la plata despăgubirii. Clădirile care nu sunt legate structural de locuinţă nu sunt asigurate prin poliţa PAD (bucătării de vară, foişoare, etc.) Magazia şi garajul nu sunt asigurate prin poliţa PAD, chiar dacă acestea pot fi legate structural de locuinţă.

Citeste si: Cum sa indepartezi usor petele de pe ochiurile de aragaz

În cazul în care în curte sunt două imobile cu destinaţie de locuinţă (ex. casa bătrânească şi o casă nouă) trebuie încheiate poliţe PAD pentru fiecare dintre ele, separat;

Centrala termică, boilerul şi hidroforul sunt acoperite prin asigurare dacă se află într-o încăpere care este legată structural de imobilul asigurat (dacă hidroforul este amplasat în curte, lângă puţ, atunci acesta nu poate fi despăgubit).

În cazul producerii unui eveniment asigurat

Asiguratul are obligaţia să anunţe primăria în scris că la locuinţa sa a avut loc o alunecare de teren sau o inundaţie, solicitând totodată ca o comisie din partea primăriei să vină şi să constate daunele, eliberându-i o copie după procesul verbal întocmit. Acel document va trebui depus la dosarul de daună.

Asiguratul are obligaţia să anunţe asigurătorul la care a încheiat poliţa PAD cu privire la dauna produsă, în termen de 60 de zile de la momentul producerii evenimentului asigurat,

Despăgubirile pot fi încasate de asigurat fie direct în contul pe care îl are deschis la bancă, fie cash, prin ridicarea de la oricare dintre casieriile CEC Bank în baza actului de identitate.

Citeste si: Acte necesare pentru construirea unei case

Pentru finalizarea dosarului de daună şi acordarea despăgubirii, asiguratul trebuie să depună copia actelor de proprietate a imobilului asigurat (contract de vânzare-cumpărare, autorizaţia de construire şi procesul verbal la recepţia lucrărilor, certificatul de moştenitor, etc.)

În cazul în care imobilul are mai mulţi coproprietari, despăgubirea se va împărţi conform cotelor deţinute de către aceştia, fiind necesară completarea formularelor de despăgubire de fiecare coproprietar în parte; Documentele necesare dosarului de daună pot fi depuse de asigurat direct la sediul asigurătorului unde a încheiat poliţa sau prin e-mail, fie la asigurătorul care i-a încheiat poliţa, fie la adresa [email protected], precizând în subiect numărul poliţei de asigurare PAD şi numele asiguratului, aşa cum apare în poliţă.

În cazul în care poliţa PAD este cesionată în favoarea băncii (în cazul unui credit cu garanţie imobiliară), poate fi necesar acordul instituţiei bancare pentru  obţinerea despăgubirii.

Banner Homedelux

Te-ar putea interesa si:

Ce trebuie sa contina contractul de construire in cazul unei case in regim P+1

Pentru ati construi o casa in regim P+1 esti obligat de lege sa apelezi la [...]

Citeste mai mult
Avantajele lampilor solare

Lampile solare sunt o alternativa la celelalte tipuri de iluminat se bucura de o popularitate [...]

Citeste mai mult
Ghid de cumpărare: Cel mai bun tractor de tuns iarba

Dorești să economisești energie, timp și bani pe termen lung când vine vorba de tunsul [...]

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.