Dorești să economisești energie, timp și bani pe termen lung când vine vorba de tunsul ierbii sau a gazonului?

Poți termina în câteva minute ceea ce făceai în câteva ore cu o motocoasă cu ajutorul unui tractor de tuns iarba. Nu doar atât, dar îi poți atribui multe alte sarcini pe parcursul anului.

Top 3 tractoare de tuns iarba

Tractoras de tuns iarba O-Mac Stiga Estate 2084

Tractoras De Tuns Iarba O Mac Stiga Estate 2084
Vezi pret Recomandarea Homedelux

Tractoras de tuns iarba MR196-61 Scheppach

Tractoras De Tuns Iarba Mr196 61 Scheppach
Vezi pret Cel mai vandut

Tractoras pentru tuns gazon Breckner TG 7-62-ME

Tractoras Pentru Tuns Gazon Breckner Tg 7 62 Me
Vezi pret Cel mai bun

Citește în continuare pentru a afla cum poți să alegi cel mai bun tractor de tuns iarba, potrivit nevoilor tale și cum îl poți folosi în fiecare anotimp.

Cum funcționează un tractor de tuns gazonul?

Cum Functioneaza Un Tractor De Tuns Gazonul
Cum Functioneaza Un Tractor De Tuns Gazonul

Dacă ești familiarizat cu mașinile în general, va fi ușor să manevrezi un astfel de utilaj. Tractorașul operează cu volan, se alimentează cu benzină sau electric și se conduce fără efort fizic. Majoritatea tractoarelor de tuns iarba pornesc la cheie, cu ajutorul șocului și acționării din pedală.

Citeste si: Informatii utile despre cum sa alegi cel mai bun scarificator de gazon

De asemenea, multe modele sunt utilate cu maximum 7 trepte de viteză și pot avea unul dintre cele trei tipuri de transmisie: manuală, automată sau hidrostatică. Viteza maximă la care pot ajunge este de 10 km/h. Unele tipuri de mini tractoare îți dau posibilitatea de a merge cu spatele numai la jumătate din viteza lor maximă.

Dacă plănuiești să folosești utilajul doar ocazional, recomandarea este să optezi pentru un motor cu un cilindru. Modelele cu doi cilindrii sunt destinate uzului frecvent.

În momentul pornirii, lamele de sub tractor încep să se învârtă, retezând iarba. Resturile pot fi colectate într-un sac, evacuate printr-o ușă laterală sau tocate mărunt și folosite drept îngrășământ pentru sol, în funcție de modelul ales.

Tractorașele de tuns gazonul sunt perfecte în general pentru spații verzi mai mari de 2000 de mp. Există însă utilaje pentru care producătorul recomandă folosirea și la spații mult mai mici începând cu 500-600 mp.

Pentru zone reduse ca dimensiuni sau cu obstacole precum copaci sau pături de flori, alege un model cu o lățime mai mică.

Caracteristicile celui mai bun tractor de tuns iarba

Caracteristicile Celui Mai Bun Tractor De Tuns Iarba
Caracteristicile Celui Mai Bun Tractor De Tuns Iarba

Cu cât este mai mare terenul, cu atât vei avea nevoie de o lamă mai mare sau de mai multe lame, pentru a economisi timp și energie. O lamă poate avea maximum 125 de centimetri lățime, iar înălțimea tăierii este ajustată manual sau cu ajutorul unei manete cu trepte.

Un alt criteriu important este puterea motorului. Cele mai multe modele au motorul de peste 7000W și peste 13 de cai putere, în funcție de mărime, tip și producător.

Citeste si: Ghid practic: ce sa alegi dintre cele mai bune aparate de sudura profesionale

Ține cont și de nivelul de zgomot pe care îl va produce utilajul. Poate fi între 80 și 100 dB, fiind direct proporțional cu turația motorului. Tractoarele de tuns iarba au ampermetru și manetă de turație lângă volan.

Apropo de volan. Dacă este reglabil, cu atât mai bine. La fel și scaunul, care este cu atât mai comod, cu cât utilizatorul are mai multe posibilități de reglare. Poate fi din piele sau material textil durabil și are mânere și spătar, pentru confort. Mai mult, unele scaune au senzor de presiune, astfel încât mini tractorul se oprește când te ridici.

Alte caracteristici pe care să le iei în considerare sunt sistemul de răcire și cel de filtrare al uleiului. Dacă nu știi detaliile legate de aceste sisteme, apelează la serviciul clienți al magazinului de unde cumperi tractorașul pentru a îți clarifica ce specificații sunt mai potrivite pentru tine.

Știai că: Tăierea frecventă a gazonului lasă firele de iarbă mai rezistente, formând astfel un covor des și plăcut la vedere și atingere?

Folosește tractorașul de tuns iarba pe tot parcusul anului. Află cum!

Foloseste Tractorasul De Tuns Iarba Pe Tot Parcusul Anului
Foloseste Tractorasul De Tuns Iarba Pe Tot Parcusul Anului

Un mini tractor pentru gazon face mult mai mult decât să taie iarba. Unelte suplimentare precum remorca, cilindrii de netezit, dispozitiv de împrăștiat (semințe), mătură de frunze, lamă și freză pentru zăpadă, perii sau pulverizatoare pentru ferilizarea gazonului poziționează această mașină în topul aparatelor de nelipsit dintr-o gospodărie.

Limitările unui tractoraș de tuns iarba

Mobilitatea tractorașului de gazon scade când terenul este acoperit de obstacole precum copaci, rânduri de legume, pături de flori sau alte obiecte din grădină voluminoase.

Prețul este pe măsura serviciilor. Cele mai ieftine modele au un preț de 5.000 – 6.000 de lei. Prețul poate urca, proporțional cu funcționalitățile și marca până la valori de 60.000 de lei.

Fiind destul de mare și greu, un astfel de utilaj trebuie să ai un loc generos de depozitare. În sezonul rece mai ales, nu este recomandat să lași utilajul afară.

Avantajele unui tractoraș de tuns iarba

Avantajele Unui Tractoras De Tuns Iarba
Avantajele Unui Tractoras De Tuns Iarba

Gama largă de funcții pe care le poate exercita de-a lungul anului și manevrabilitatea unui tractor de tuns iarba îl fac un instrument de încredere pe termen lung.

Este foarte ușor de folosit și de întreținut. Poți înlocui sau ascuți lamele manual, pentru o tăiere mai îngrijită.

Timpul și energia pe care le-ai fi irosit cu o motocoasă sau o mașină de tuns iarba le poți direcționa spre relaxare. Iar rezultatele sunt extraordinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.