Home Sfaturi utile 5 metode pentru a curata rugina din casa ta

5 metode pentru a curata rugina din casa ta

3 min de citit
1
0
55

Rugina se poate instala pe unele obiectele din casa ta iar astazi iti vom arata 5 metode pentru a o indeparta pentru totdeauna.

Lime şi sare

Se foloseste lămâie verde deoarece este mai acidă, fără să fie corozivă pentru ţevi. Presară sare peste locul plin de rugină şi stoarce o lămâie verde peste sare. Foloseşte sare cât să acoperi integral rugina şi lasă să acţioneze 2-3 ore, apoi freacă cu coaja rasă de la aceeaşi lămâie.

Citeste si: Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea obligatorie de locuinta

Bicarbonat de sodiu

Se pare ca bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi şi de rugină. Foloseste bicarbonat şi apă călduţă pentru a creea o pasta şi aplică pe toată suprafaţa afectată de rugină. Lasă să acţioneze 10-15 minute şi freacă resturile cu o perie moale.

Cartofi şi detergent de vase

Taie un cartof pe din două şi unge jumătatea interioară cu detergent de vase. Substanţele din interior vor face o reacţie chimică care curăţă rugina. Lasă feliile sau jumătăţile de cartofi cu detergent câteva ore peste petele de rugină şi apoi curăţă cu apă şi o perie moale.

Citeste si: Cum sa scoti petele din tapiserii cu un produs banal

Borax si zeama de lamaie pentru ceramică şi email

Daca ai rugina pe cada sau chiuveta, fă o pastă din borax şi zeamă de lămâie şi freacă petele de rugină cu o piatră ponce sau o perie aspră.

Curata rugina cu motorina

Uneltele mici (cleşte, patent etc) tind sa rugineasca foarte usor. Pentru a le curata, pune-le într-un vas cu capac plin cu motorină. Lasă-le să stea la înmuiat peste noapte, apoi curăţă rugina cu o perie cu fir de alamă/ Şterge motorina cu o cârpă şi gata, poţi folosi sculele din magazie din nou.

Arata mai multe articole
Arata mai multe articole twodor
Arata mai multe articole Sfaturi utile

Un comentariu

  1. […] 5 metode pentru a curata rugina din casa ta […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pe aceiasi tema

Top 5 aparate fitness pentru acasa

Daca esti in cautarea unui aparat de fitness pentru acasa, afla ca ai foarte multe variant…