Lampile solare sunt o alternativa la celelalte tipuri de iluminat se bucura de o popularitate crescuta in ultima perioada. O lampa solara este practica, usor de montat si ofera frumusete gradinii sau curtii dumneavoastra.

Cu lampile solare se pot ilumina alei, gradini si alte locuri exterioare, confera siguranta in jurul casei si descurajeaza persoanele nedorite.

Cum funcționează lampile solare

Aceste corpuri de iluminat funcționează pe principiul transformării puterii solare în energie cu ajutorul unui panou fotovoltaic, energia fiind captată într-un acumulator. Lămpile solare au un bec LED care se aprinde doar atunci când lipsește lumina naturală. Astfel, pe timpul zilei bateria se încarcă iar pe timpul nopții eliberează energia stocată. 

Avantaje lampi solare:

Contribuie la securitatea proprietății dumneavoastra

O lampa solara stradala sau amplasata in interiorul curtii, contribuie la securizarea proprietatii si descurajeaza orice musafir nepoftit. Scopurile secundare sunt însă cel estetic și cel al securității.  

Spre exemplu, o lampa solara cu senzor de miscare s-ar activa automat, odată ce ar detecta că cineva a pătruns în curtea ta, în timpul nopții.

Nu trebuie să îți faci griji în privința duratei de viață a bateriei.O baterie solară ar trebui schimbată o dată la 5-7 ani.

Sunt o investiție inteligentă

În ziua de azi, multe clădiri au panouri fotovoltaice pe acoperișurile lor. Din punct de vedere financiar, acestea sunt o investiție excelentă, atât pentru uz casnic, cât și pentru orice business.

Daca dorești să achiziționezi lampi solare, acestea au mici panouri fotovoltaice atașate în partea superioară. Acestea se bazează pe o sursă de energie inepuizabilă și gratuită: razele soarelui.

Nefiind conectate la o sursă de electricitate, implică 0 costuri adiționale și nu pot fi afectate de o pană de curent. Razele solare sunt captate prin panourile fotovoltaice și sunt transformate în energie electrică. Aceasta este apoi stocată într-o baterie internă a lămpii. 

Sunt ușor de instalat

Corpurile de iluminat ce funcționează cu energie solară nu necesită cabluri în nicio situație. Acest aspect, precum și dimensiunile reduse ale acestor lampi solare, le fac ușor de mutat în orice alt loc unde pot fi poziționate. 

Fiind portabile, pot fi adaptate ușor la nevoile tale în continuă schimbare. Îți conferă astfel mai multă libertate din punct de vedere al stilului de iluminare exterioară a casei sau sediului tău.

Este posibil ca o anumită arie din curtea ta să nu beneficieze de prea multă lumină naturală în timpul zilei, sau să dorești să iluminezi seara anumite porțiuni ale casei tale. În asemenea situații, poți muta lampa in acea zona.

Sunt benefice pentru mediul înconjurător

Utilizarea luminilor alimentate solar contribuie la minimizarea emisiilor tale de carbon și implicit, la protejarea mediului înconjurător.  

Aceste lămpi utilizează becuri LED, ce au o durată de viață mai mare. Acest lucru înseamnă că nu va fi nevoie să schimbi becurile la fel de des ca și în cazul celor incandescente.

Astfel, contribui în mod activ la trecerea treptată către folosirea energiei verzi pentru scopuri casnice, fără a face compromisuri financiare.

Concluzie

Lampile solare sunt o investie inteligenta, sigura si moderna. Confera un aspect placut casei, aleii sau gradinii dumneavoastra si tine deoparte oaspetii nepoftiti.

Banner Homedelux

Te-ar putea interesa si:

Review tigai Delimano: sunt o alegere potrivita pentru bucataria ta?

Iti doresti sa iti reinnoiesti vechile tigai si nu stii ce tigaie sa-ti cumperi? Inainte [...]

Citeste mai mult
Gateste ca un chef cu tigaile Regis Stone

Tigaile Regis Stone  sunt realizate din otel inoxidabil si asigura distribuirea eficienta si uniforma a caldurii, [...]

Citeste mai mult
Cum sa alegi cel mai bun aparat impotriva soarecilor

Iti doresti sa gasesti cea mai buna solutie impotriva soarecilor pentru a scapa definitiv de [...]

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.