În orice cămin, un aspirator înseamnă tehnologie modernă în ajutorul gospodinelor. Toți am avut aspiratoare obișnuite, dar în ultimii ani, aspiratoarele verticale au cucerit primele locuri în topul preferințelor, pentru că au o putere mare de curățare, se mișcă rapid și sunt ușor de manevrat și de depozitat.

Față de cele clasice, aspiratoarele verticale au dimensiuni reduse, sunt ușoare și prezintă un design compact și ergonomic. Funcțiile inteligente suplimentare și modul convenabil de utilizare fac aceste aspiratoare să fie prezente azi în aproape orice casă.

Top 3 cele mai bune aspiratoare verticale

Aspirator Vertical fara sac Ultra Dailyvac Rovus

Vezi pret Cel mai ieftin

Aspirator vertical Bosch Athlet BCH6ATH25

Vezi pret Cel mai vandut

Aspirator vertical Dyson Cyclone V10 Motorhead

Vezi pret Cel mai puternic

Unele aspiratoare verticale se folosesc și ca aspirator de mâna, având o autonomie excelență care îți permite să le utilizezi în siguranță pentru cicluri de curățenie rapide și foarte eficiente.

Top cele mai bune aspiratoare verticale în România

Atunci când decizi să alegi un aspirator, e bine să te orientezi spre branduri cunoscute, care îți oferă garanția calității superioare. Cele mai cunoscute sunt: Bosch, Phillips, Rowenta, Beko, Gorenje, Karcher, Electrolux.

Aspirator Vertical Bosch

Aspiratoarele verticale de la Bosch asigură curățarea în profunzime a suprafețelor, chiar și a locurilor greu de accesat. Versatile și deosebite, aceste aspiratoare au funcțîi complexe de utilizare și sunt potrivite pentru diferite operațiuni casnice. În oferta Bosch se disting câteva modele :

·        aspiratoarele Unlimited cu acumulatori interschimbabili, care oferă o autonomie prelungită

·        aspiratoarele Athlet sunt concepute pentru curățarea întregii case

·        aspiratoarele Flexxo 2in 1 combină performanțele unui aspirator vertical și ale celui de mână

Citeste si: Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Aspirator vertical Rowenta

De la începutul secolului trecut, Rowenta oferă produse de înalta calitate, care combină tehnologia de ultima ora cu un design elegant și potrivit celor mai exigențe gusturi.  Produsele Rowenta se remarcă prin linii inovatoare, concept ecologic și prețuri pentru orice nivel al pieței.

Rowenta are în oferta diferite tipuri de aspiratoare fără fir, care asigură rezultate excelente de curățare și un confort sporit. Fără cablu, fără sac, Modelul Air Force Extreme nu are cablu și sac pentru un sentiment de libertate și relaxare, la care se adaugă tehnologia de ultima ora.

Top Cele Mai Bune Aspiratoare Verticale In Romania 1
Top Cele Mai Bune Aspiratoare Verticale In Romania 1

Aspirator vertical Phillips

Royal Philips este o companie care a adus în atenția clienților tehnologie avansată de îmbunătățire a calității vieții, soluții economice în domenii destul de diverseModelele de aspiratoare Phillips verticale folosesc nouă tehnologie Pro Aqua 3 în 1.

Sistemul inovator de curățare ajută la aspirarea și curățarea simultană a suprafețelor acoperite cu gresie, parchet, și îndepărtează praful și petele. Manevrabilitatea deosebită a aspiratoarelor verticale le fac ideale pentru curățarea zonelor dificil de accesat.

Ce parametri tehnici trebuie să urmărești când cumperi un aspirator vertical?

Aspiratoarele verticale se aleg în funcție de dimensiune, funcții și puterea de absorbție. Anumite modele au cablu de alimentare iar altele au acumulatori pentru o fiabilitate și manevrabilitate sporită. Unele aspiratoare folosesc saci în care se strânge murdăria și deșeurile, iar alte modele au anumite recipiente de colectare ce trebuie golite periodic, unele au filtre și saci de unică folosință, etc.  

Citeste si: Cum sa alegi cel mai bun dedurizator apa si ce beneficii iti aduce un astfel de aparat?

Ca să faci cea mai bună alegere, iată câțiva parametri tehnici pe care trebuie să îi studiezi înainte de a alege aspiratorul vertical cel mai bun :

Greutate și dimensiuni

Greutatea și dimensiunea unui aspirator vertical depinde de fiecare model. Există aspiratoare verticale ușoare și simplu de folosit, iar cele mai micuțe cântăresc până în 2 kg. Greutatea depinde de modelul motorului cu care e prevăzut aspiratorul și de componentele sale. Dacă cauți un aspirator pentru autoturism sau pentru mici retușuri casnice, un aspirator vertical de dimensiuni reduse e alegerea perfectă. Iar depozitarea acestuia este simplă, având în vedere că se poate așeza inclusiv în locuri înguste.

Ce Parametri Tehnici Trebuie Sa Urmaresti Cand Cumperi Un Aspirator Vertical 1
Ce Parametri Tehnici Trebuie Sa Urmaresti Cand Cumperi Un Aspirator Vertical 1

Multe modele de aspiratoare verticale sunt prevăzute cu mânere telescopice și au înălțimea ajustabilă, fiind simplu de depozitat.  Capetele de aspirare mici sunt ideale pentru locurile înguste însă necesită aspirarea repetată a suprafețelor mari.

Sursă de alimentare

Când alegi un aspirator vertical, ai la dispoziție modele prevăzute cu cablu de alimentare dar și modele fără fir. Ambele au anumite avantaje sau dezavantaje.

Aspiratoarele care au cablu de alimentare nu riscă să se  descarce în timp ce le folosești și păstrează o putere constanța, însă sunt mai greu de manevrat și trebuie să le muți, ținând cont de poziționarea prizelor pe parcursul traiectoriei în care te îndrepți în timpul curățeniei. Cele care nu au fir, funcționează pe baza de baterii de alimentare care au firește o anumită durata de timp limitată, trebuie încărcate periodic. Timpul de încărcare variază între câteva ore și chiar o zi.

Citeste si: Cum sa alegi cel mai bun aspirator pentru gospodaria ta, in functie de necesitati?

Majoritatea aspiratoarelor fără cablu au o autonomie de 7-15 minute între încărcări, însă există și modele mai sofisticate care oferă funcționalitate fără întrerupere până la o ora. Unii acumulatori au nevoie de încărcător sau de stand special de încărcare a bateriei.

Motorul și puterea de absorbție

Aspiratoarele verticale nu pot oferi niciodată aceeași putere că aspiratoarele clasice, însă există în oferta producătorilor și modele puternice. Trebuie să verific puterea, în Watt- adică cantitatea de putere generată de motorul aspiratorului. Există aspiratoare verticale puternice , destinate curățeniei în spații înguste însă există și mici aspiratoare de putere redusă pentru curățarea în autoturisme, în locuri greu accesibile, etc. Puterea de absorbție variază în funcție de puterea motorului.

Cel Mai Bun Aspirator Vertical
Cel Mai Bun Aspirator Vertical

Tipurile de suprafețe pe care le vei curată în mod regulat determina puterea necesară în modelul de aspirator vertical ales. Curățarea covoarelor și a mochetelor necesită mai multă putere de aspirare decât podelele din materiale dure pentru a extrage praful și murdăria dintre fibrele carpetei.

Accesorii și design

Există modele de aspiratoare verticale care funcționează într-un singur sens, dar altele pot fi folosite și că aspiratoare de mâna, deci sunt 2 în 1.În funcție de spațiile de curățat, există mici accesorii utile, perii și instrumente de curățat eficiente pentru fiecare loc al casei.

Un aspirator vertical care poate fi folosit și că aspirator de mâna este un instrument util pentru curățarea mobilierului, scărilor sau a autovehiculelor sau a locurilor greu accesibile, a mobilei și tapițeriei. Dacă cauți un astfel de aspirator, e bine să te asiguri înainte de cumpărare că poate fi folosit și ca aspirator de mâna.

Sistemul de filtrare și accesoriile de curățare

Aspiratoarele verticale, ca orice tip de aspirator, conține un filtru și un recipient sau sac în care se colectează praful, murdăria și mizeria. Sacii sunt mai rar întâlniți, iar aspiratoarele verticale au recipiente de colectare care trebuie goliți periodic și filtre care trebuie curățate. Este simplu de întreținut un astfel de aspirator, pentru că nu necesită consumabile( saci de hârtie suplimentari) și ca atare, înseamnă costuri mai reduse și o întreținere ușoară.

Sistemul de filtru influențează performanță aspiratorului protejând motorul de praful și murdăria din aerul aspirat vertical. Sunt aspiratoare cu filtre care trebuie înlocuite dar și unele modele la care pur și simplu cureți periodic filtrul de praf și murdărie. Un aspirator performant are filtre de bună calitate, pentru a împiedică răspândirea în atmosfera a prafului și a substanțelor alergene.

Service și garanție

Atunci când alegi cel mai bun aspirator vertical e bine să verifici dacă producătorul garantează funcționarea aparatului o anumită perioada. Specialiștii recomandă să optezi pentru un aspirator produs de un brand cunoscut, pentru a beneficia de calitate și eficientă.

Produsele ieftine nu funcționează mereu în parametrii doriți sau se pot defectă des. Pentru a evita situații neplăcute, alege să cumperi modele care sunt acceptate de service-uri autorizate. Indiferent cât de puțin utilizezi aspiratorul vertical, e bine să achiziționezi un produs de calitate, de care te vei bucură mai mult timp.

Concluzii

Cel mai bun aspirator vertical este cel care îți satisface cel mai bine necesitățile de utilizare, este ușor și portabil, sau poate preferi un aspirator 2 în 1, care devine și aspirator de mâna, nu doar vertical. Depinde de tine ce model alegi dintre cele mai performanțe aspiratoare verticale. Depozitarea ușoară și manevrabilitatea simplă sunt alte criterii de care trebuie să ții cont, că și calitatea și brandul ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.