Dacă tot suntem nevoiți să ne petrecem mult mai mult timp acasă, de ce să nu ne transformăm balconul într-un mic colț destinat relaxarii și petrecerii timpului liber. Acest articol își propune să vină în ajutorul tău cu câteva idei de amenajare a acestui mic spațiu. Cu câteva idei și trucuri îți poți transforma balconul în locul preferat al căminului tău.

Dacă balconul este închis, nu trebuie să îți mai bați capul cu schimbarea vremii, iar imaginația ta poate să zburde în voie – atâta timp cât spațiul îți permite. Indiferent de destinația sa, balconul ar trebui să aibă geamuri mari, care să permită luminii să intre, iar acestea să dispună de jaluzele pentru zilele în care îți dorești intimitate sau protecție împotriva razelor soarelui.

Alege un mobilier mic și confortabil pentru a putea petrece cât mai mult timp aici. Poți improviza etajere și rafturi din cutii de lemn, poți adapta o ladă de pentru a o transforma în loc de ședere sau poți alege tabureți cu capac pentru a mai avea și loc de obiecte la interior. Poți adăuga un cuib suspendabil în care să te relaxezi sau să citești.

Idei Amenajare Balcon
Idei Amenajare Balcon
Idei Amenajare Balcon 2
Idei Amenajare Balcon 2
WELCOME TO CASA ALEGRE Ideal apartment for an individual, who needs an extra working space-office area, or for a couple. Algés is a 10-minute train ride from central Lisbon (Cais do Sodré), 30 minutes from Cascais. There are also bus and tram connections to Lisbon. #CasaAlegreAlges #Stylish #apartment #forRent #vacation #holiday #rental #in #Alges #Portugal #location #between #Lisbon & #Cascais #cozy #nook #closed #balcony #relax #small #place #area #diy #seat #storage #box
Idei Amenajare Balcon 3
Idei Amenajare Balcon 4
Idei Amenajare Balcon 4
Idei Amenajare Balcon 5
Idei Amenajare Balcon 5

Dacă balconul este deschis, nu te îngrijora, există soluții și pentru acesta, și te vei putea bucura de un spațiu aerisit și posibilitatea ventilației facile și în restul casei. Totuși, aici trebuie să ai mai multă grijă când alegi mobilierul de balcon și accesoriile, pentru a rezista în timpul diferitelor anotimpuri, temperaturi și intemperii.

Citeste si: Cum sa curatam tapiteria canapelei

Dacă îți dorești să savurezi cafeaua în aer liber, alege o masă și scaune care nu sunt din lemn, ci din fier sau plastic rezistent.

Acapulco Chair Ideas | The Best Decorated Small Outdoor Balconies on Pinterest | Small Patio Decor Ideas | Boho Apartment Patio Inspiration | Outdoor Furniture Inspiration
Idei Idei Amenajare Balcon Deschis
Come abbellire il balcone: 20 idee da Instagram
Idei Idei Amenajare Balcon Deschis 2
24 Ways to Make the Most of Your Tiny Apartment Balcony
Idei Idei Amenajare Balcon Deschis 3
balcón; balcón moderno; balcón pequeño; balcón de hierro; balcón navideño;
Idei Idei Amenajare Balcon Deschis 4

Pentru decorațiuni se recomandă modele simple, cât mai curate din punct de vedere estetic astfel încât să nu aglomerezi spațiul și așa mic. Nu uita de plantele verzi, felinare, lumânări și beculețe cu lumină caldă. Acestea vor metamorfoza acest spațiu într-unul de poveste.

balcony decor, interior decor ideas, boho interior, oriental interior
Idei Idei Amenajare Balcon Deschis 5
Create a dreamy outdoor oasis with these stunning ideas for outdoor lighting. #outdoorlighting #outdoordecor
Idei Idei Amenajare Balcon Deschis 6
You don’t have to have a huge backyard to enjoy the pleasures of the great outdoors. These small balconies, patios, and other exterior living spaces show how to make the most out of a little. I #outdoorspaces #plantfilledhomes #balconies #plants #hangingchair
Idei Idei Amenajare Balcon Deschis 7
Idei Idei Amenajare Balcon Deschis 8
Idei Idei Amenajare Balcon Deschis 8

Florile și plantele își găsesc cu ușurință locul în amenajarea unui balcon și contribuie la atmosfera de relaxare. Când alegi florile pentru balcon asigură-te că acestea sunt în concordanță cu climatul de care dispui – este un balcon cu mult soare pe timpul zilei, deci trebuie să utilizezi flori rezistente la soare și căldură. Pe de altă parte, dacă balconul este unul mai întunecat, vei avea nevoie de plante și flori care se dezvoltă în condiții mai aspre, fără lumină directă.

Un alt aspect de care trebuie să ținem cont este lumina ambientală pe timpul nopții. Poate că vrem să ne destindem seara, ascultând vibrația a orașului. De aceea, este destul de important să ne creăm un cadru plăcut folosindu-ne de iluminat pentru a crea o atmosferă interesantă.

Fie că alegi să îl transformi într-un spațiu de relaxare, de servit masa, de băut cafeaua dimineața sau de citit o carte bună într-un fotoliu cu multe perne, balconul poate deveni colțișorul tău preferat din toată casa, important e să îl decorezi cu lucrurile care îți plac și care te ajută să te simți bine.

Banner Homedelux

Te-ar putea interesa si:

Rasfoieste online noul catalog IKEA 2019

Noul catalog IKEA 2019 are o structură diferită față de anii anteriori. În primul rând, [...]

Citeste mai mult
Cum alegi cel mai bun aspirator vertical?

În orice cămin, un aspirator înseamnă tehnologie modernă în ajutorul gospodinelor. Toți am avut aspiratoare [...]

Citeste mai mult
Tot ce trebuie sa stii despre televizoarele Full HD 4K

Tehnologia 4K nu inseamna doar un termen de marketing pentru ca producatorii de televizoare sa [...]

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.