Știți imaginile acelea în care el și ea își zâmbesc în baia aburită, în timp ce desenează cu copiii inimioare pe oglindă?

Ei bine, în realitate aburul, umezeala și mirosul apăsător din baie pot fi reale surse de microbi, igrasie și mucegai.

Acum nu ne dorim să vă impacientăm, ci să vă prezentăm în detaliu soluția care transformă orice baie, într-o încăpere plăcută în care se poate respira.

Și da! E soluția e ieftină și recomandabilă mai ales pentru băile în care nu există geam.

Intră în scenă cel mai bun ventilator pentru baie!

Ventilatoare baie recomandate

De ce să îți montezi azi un ventilator în baie

Ventilatorul ajută la evacuarea aerului apăsător din baie către exterior sau către coloana de aerisire a blocului.

De Ce Sa Iti Montezi Azi Un Ventilator In Baie 1
De Ce Sa Iti Montezi Azi Un Ventilator In Baie 1

Citeste si: Sfaturi despre care ar putea fi furnizorul de energie electrica potrivit pentru tine acum ca s-a liberalizat piata de electricitate

Iată câteva situații în care e posibil să te afli și care te determină să îți dorești achiziționarea cât mai rapidă a unui aparat de ventilație:

  • baia nu este prevăzută cu geam sau fereastra este foarte mică;
  • mobila a început să se deterioreze la canturi din cauza umezelii;
  • ai mucegai în colțuri, pe faianță;
  • ai mucegai pe conducta de apă rece;
  • au ruginit porțiuni ale mașinii de spălat (în cazul în care o ai montată în baie);
  • ai constant un miros apăsător, greoi, neplăcut.

Citește acest articol pentru a vedea toate detaliile pe care trebuie să le iei în considerare înainte să îți cumperi cel mai bun ventilator de baie, adaptat exact nevoilor tale.

Caracteristicile celui mai bun ventilator pentru baie

În primul rând trebuie să te uiți la capacitatea de ventilare, care este direct proporțională cu eficiența aparatului.

Citește caracteristicile produsului.

Într-o baie de mărime mică este necesar ca aerul să fie ventilat de aproximativ 7-8 ori pe oră, ceea ce presupune o putere de cel puțin 80 de metri cubi pe oră.

Pentru băile de mărime medie este nevoie de un debit de ventilare de 100-180 de metri cubi pe oră.

Modalitatea de montare.

În funcție de cum este baia costruită poți monta ventilatorul fie în perete, în locul ferestrei (dacă există una), fie prin conectarea la sistemul de aerisire al blocului.

Citeste si: Cum alegi cel mai bun termostat pentru centrală?

Montajul este unul destul de ușor de realizat. Trebuie să ții cont de faptul că, în cazul în care optezi pentru un ventilator amplasat în perete, singurul aspect negativ este că nu te vei mai putea bucura de lumină naturală ca înainte.

În băile fără geam este recomandată montarea unui ventilator centrifugal, în gura de aerisire.

Caracteristicile Celui Mai Bun Ventilator Pentru Baie 1
Caracteristicile Celui Mai Bun Ventilator Pentru Baie 1

Cât zgomot face un ventilator?

E firesc ca ventilatoarele să facă zgomot atunci când sunt puse în funcțiune. Trebuie să verifici atent specificațiile produsului pentru ca să nu alegi un model care să deranjeze – ideal 20-25 dB.

Aparatele silențioase sunt ceva mai scumpe.  Capacitatea de ventilare și intensitatea zgomotului sunt interdependente: cu cât este mai crescută, cu atât ventilatorul este mai zgomotos.

Funcționalitățile suplimentare ale ventilatoarelor moderne

Cele mai multe ventilatoare pornesc odată cu acționarea întrerupătorului de la lumină. Modelele basic, simple sunt extrem de eficiente și atunci e posibil să te întrebi ce poate fi mai mult de atât. Citește în continuare pentru a lua cea mai bună decizie!

Senzorul de umiditate permite ajustarea turațiilor în funcție de nivelul de umiditate din încăpere. De exemplu, dacă faci duș modelele care au senzor ventilează mai puternic, decât dacă ai intrat în baie doar să te speli pe mâini. Aparatul este mai eficient, dar și mai scump la achiziționare.

Clapeta anti-retur e recomandată pentru ventilatoarele montate în gura de aerisire pentru că împiedică pătrunderea aerului din exterior.

Protecția suplimentară pentru motor oprește automat aparatul în cazul defecțiunilor electrice și scade astfel riscul de accidente.

Turație reglabilă – în cazul în care ventilatorul nu are senzor de umiditate, pentru a face reglaje automate, poți tu să controlezi atmosfera din încăpere și poți seta, în funcție de nevoie, cât de rapid să funcționeze ventilatorul. Desigur, la turație mică, și zgomotul este mult mai redus.

Cu ajutorul temporizatorului poți decide dacă dorești ca ventilatorul să funcționeze o perioadă după ce ai părăsit baia.

Telecomanda și butoanele de control – poți face setări de la distanță, iar dacă se întâmplă să rătăcești telecomanda, ai posibilitatea de ajusta modalitatea de funcționare a ventilatorului direct prin butoanele de control.

EXTRA INFO În general un ventilator de baie funcționează 2-3 ore/zi.

PRO TIP Pentru a te asigura că produsul e de calitate, verifică să aibă o garanție cât mai mare și cumpără online de la producători de încredere!

Banner Homedelux

Te-ar putea interesa si:

Cum alegi cea mai buna hota pentru bucătăria ta?

Bucătăria este locul în care familia savurează mâncărurile pregătite de gospodine, însă de multe ori [...]

Citeste mai mult
Beneficiile vinului pentru sanatatea organismului

Consumat cu moderatie – nu mai mult de un pahar de 150 ml pe zi, vinul [...]

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.