Home Casa si gradina Trucuri pentru a optimiza consumul de gaz al centralei termice pe timpul iernii

Trucuri pentru a optimiza consumul de gaz al centralei termice pe timpul iernii

3 min de citit
0
0
34

Te gandesti cu groaza la facturile imense de la gaz din timpul iernii? Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa optimizezi consumul de combustibil al centralei termice in sezonul rece:

Inchide centrala cand nu este nimeni acasa

Primul este pe cat de simplu pe atat de eficient: inchiderea centralei atunci cand nimeni nu este acasa. Daca temperaturile din exterior sunt extrem de scazute atunci vom seta termostatul sa porneasca la temperaturi mai scazute decat atunci cand suntem acasa. Astfel vom stii ca centrala va porni periodic si excludem riscul inghetului.

Citeste si: Costuri si acte necesare pentru racordarea la reteaua electrica

Seteaza temperatura apei incalzite 

Temperatura apei încălzite de centrala termică este foarte importantă în ceea ce privește consumul. Pentru a face economie la gaze seteaza temperatura apei la 48-50 de grade Celsius. Astfel apa incalzita nu se mai combina cu apa rece si in acest fel scade consumul.

Inchide caloriferele in camerele goale

Un alt truc pe care il vom folosi pentru un consum redus de combustibil este sa inchidem caloriferele din camerele pe care nu le folosim frecvent. Acestea se vor incalzi totusi suficient de la caldura emisa de la camerele care sunt incalzite. Astfel puteti sta linistiti ca nu se vor produce eventuale pagube. Pentru siguranta ele mai pot fi pornite periodic.

Citeste si: Tot ce trebuie sa stii despre saltelele cu arcuri

Foloseste un termostat

Un termostat de cameră este foarte recomandat in ceea ce priveste utilizarea centralei termice. Acesta regleaza facil temperatura interioara. Se recomanda utilizarea a doua trepte de temperatura pentru un consum optim, o treapta pentru zi (aproximativ 21 de grade Celsius) si una pentru noapte (setata la 18 sau 19 grade Celsius). Este cunoscut faptul ca fiecare grad Celsius in plus pe termostat va creste consumul suplimentar de combustibil cu 6-7%.

Termostatul de cameră trebuie montat departe de ferestre sau alte surse de aer rece. Astfel se vor evita pornirile nedorite care va vor umfla factura la gaze naturale.

Tu ce trucuri folosesti pentru economisirea consumului unei centrale termice?

Arata mai multe articole
Arata mai multe articole twodor
Arata mai multe articole Casa si gradina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pe aceiasi tema

Top 5 aparate fitness pentru acasa

Daca esti in cautarea unui aparat de fitness pentru acasa, afla ca ai foarte multe variant…