Pe masura ce zilele devin mai lungi si mai calde, probabil te gandesti la momentele in care ai sa-ti petreci timpul liber facand gratar pentru familia si prietenii tai.  Preparatele la gratar vor face intalnirile si mai placute.

Daca vrei sa-ti alegi un gratar pe gaz pentru a fi pregatit cum se cuvine pentru intalnirile in aer liber cu cei dragi, in acest articol iti vom spune cum sa alegi cel mai bun gratar pe gaz pentru a satisface asteptarile atat in ceea ce priveste gustul si aspectul alimentelor, cat si in ceea ce priveste siguranta gratarului.

Top 3 gratare pe gaz recomandate

Gratar pe gaz LANDMANN 12736

Gratar Gaz Landmann 12736
Vezi pret Recomandarea Homedelux

Grill gaz 5 arzatoare BBQ 5000 Master Grill Teesa

Grill Gaz 5 Arzatoare Bbq 5000 Master Grill Teesa
Vezi pret Cel mai vandut

Gratar gaz Enders Urban PRO Trolley

Gratar Gaz Enders Urban Pro Trolley
Vezi pret Cel mai apreciat

Pentru a alege un gratar pe gaz dintr-o mare varietate de optiuni disponibile, este foarte important sa afli cat mai multe informatii utile despre acesta. Doar asa gratarul ales va fi potrivit nevoilor tale.

Criterii de care trebuie sa tii cont cand alegi un gratar pe gaz

Criterii De Care Trebuie Sa Tii Cont Cand Alegi Un Gratar Pe Gaz
Criterii De Care Trebuie Sa Tii Cont Cand Alegi Un Gratar Pe Gaz

Numarul de persoane pentru care vei pregati diferite feluri de mancare

Pentru o familie mica, este suficient un model simplu echipat cu un singur grilaj. Cu toate acestea, daca vei pregati diverse preparate pentru un numar mai mare de persoane, ar trebui sa optezi pentru un gratar echipat cu elemente suplimentare, precum un cuptor, un al doilea grilaj sau un rotisor.

Citeste si: Care este cea mai bună drujbă: drujba pe benzină sau drujba electrică? Avantaje și limitări

Materialul din care a fost fabricat gratarul

Carcasa trebuie sa fie durabila si rezistenta la temperaturi ridicate si la deteriorari mecanice. Doar materialele de inalta calitate o garanteaza. Este indicat sa te asiguri ca arzatoarele sunt fabricate din otel inoxidabil.

Acest lucru va asigura un flux sigur de gaz si iti va oferi capacitatea de a controla cu usurinta temperatura. In cazul gratarului, cele mai bune materiale sunt fonta si otelul inoxidabil. Daca vrei ca gratarul sa ramana fierbinte mai mult timp, opteaza pentru fonta.

Daca vrei sa cureti cu usurinta gratarul, alege otelul inoxidabil. Este un material de pe care poti indeparta usor tot felul de murdarie.

Adancimea si inaltimea cuptorului

Cu cat capacitatea cuptorului este mai mare, cu atat caldura este distribuita mai uniform si poti pregati, de exemplu, friptura sau puiul in diferite moduri.

Tip de grilaj pentru gratar

Cu cat gratarul este mai greu, cu atat se va incalzi mai greu. Conteaza si distanta dintre grile. Cu cat este mai mica, cu atat mai bine. Datorita acestui fapt, poti pregati diferite tipuri de feluri de mancare fara teama ca vor cadea de pe gratar.

Citeste si: Cum sa alegi cel mai bun aparat de vidat pentru tine

Daca nu-ti surade ideea de a curata mult timp grilajul dupa gatirea diverselor preparate, alege un model cu putine grile transversale, ceea ce va permite indepartarea usoara a murdariei.

Numarul de arzatoare

Indiferent de dimensiune, un gratar pe gaz bun ar trebui sa aiba cel putin trei arzatoare, datorita carora preparatele se vor frige uniform pe intreaga suprafata a gratarului.

Depozitare

Este indicat sa te asiguri ca gratarul pe gaz este echipat cu un dulap spatios care va adaposti butelia de gaz. Astfel, utilizarea dispozitivului va fi extrem de simpla si nu isi va pierde estetica, deoarece dulapul va acoperi butelia.

Manipulare

Este importanta mai ales in cazul modelelor mici, a caror trasatura caracteristica este mobilitatea. Manerele ergonomice iti vor permite sa muti usor gratarul in diferite locuri: in gradina, pe balcon, in bucatarie.

Aromatizatoare

 Determina gustul si mirosul preparatelor. Au forma unor placi ondulate si sunt situate intre arzatoare si gratar. Cu cat acopera mai mult spatiu, cu atat gustul preparatelor este mai aparte. In plus, acestea permit o distributie uniforma a caldurii si protejeaza arzatoarele impotriva substantelor nocive (acizi si grasimi) care se scurg din preparate.

Sistem PTS

 Datorita acestui sistem, gratarul se incalzeste uniform, ceea ce inseamna ca poti servi toata mancarea odata.

Sistem de scurgere a grasimilor

 Datorita acestuia, elimini nu numai mirosul iritant al grasimilor arse, ci si substantele daunatoare sanatatii.

Termometru incorporat in capac

 Iti permite sa monitorizezi temperatura din interiorul gratarului fara a fi nevoie sa deschizi capacul.

Arzator lateral

 Iti ofera posibilitatea de a pregati feluri de mancare suplimentare care nu pot fi preparate pe gratar, de exemplu, sosul pentru carne.

Capacitatea de a aprinde gratarul cu un chibrit sau o bricheta

Gratarele pe gaz au in general o bricheta incorporata, astfel incat sa poti aprinde cu usurinta flacara. Cu toate acestea, daca se strica si gratarul nu este echipat cu un sistem care sa permita aprinderea acestuia cu un chibrit sau bricheta, nu vei frigi nimic.

Recipient pentru lemn

Ventilatoarele pentru gratar indica faptul ca nimic nu poate inlocui gustul si mirosul produselor preparate pe un gratar cu lemne, care, atunci cand ard, dau preparatelor o aroma unica. Producatorii de gratare pe gaz au indeplinit aceste asteptari echipandu-le cu recipiente speciale in care poti pune lemn, pentru ca  preparatele sa capete acea aroma aparte.

Umerase pentru accesorii

Datorita lor vei avea intotdeauna la indemana toate ustensilele necesare, cum ar fi cutite, clesti si furculite pentru a intoarce preparatele.

Lampa

Datorita acesteia, nu va trebui sa opresti gratarul cand se intuneca. In plus, iti vei putea da seama cu usurinta daca felurile de mancare sunt gata.

Tipuri de gratare pe gaz

Tipuri De Gratare Pe Gaz
Tipuri De Gratare Pe Gaz

In cadrul gratarelor pe gaz exista 3 subdiviziuni pe care trebuie sa le stii pentru a face alegerea corespunzatoare.

Gratar pe gaz portabil. Aceste gratare sunt o categorie surprinzatoare dar sunt cea mai buna alegere daca ai putin spatiu. Daca vrei sa-l iei cu tine ori de cate ori pleci in calatorie, acesta este mai mic si mai economic.

Gratar cu pietre vulcanice. Aceasta optiune este una buna daca vrei ca in timpul prepararii diverselor produse caldura sa fie cat mai uniforma posibil.

Gratar mixt. Este mixt deoarece functioneaza si pe gaz si cu carbon. Este foarte versatil. Este o buna alegere pentru tine daca vrei sa combini gratarul clasic cu cel modern. Este mai scump decat tipurile anterioare dar merita fiecare banut.  

Top 3 producatori de gratare pe gaz

Datorita popularitatii crescande a gratarelor pe gaz, tot mai multe companii produc gratare care mai de care mai interesante. Landmann, Campingaz, Char-Broil fac parte dintre producatorii care merita atentia ta.

Gratar pe gaz Landmann

Din momentul infiintarii companiei in anul 1966, reprezentantii sai au conceput si comercializat produse pentru gratar de inalta calitate si usor de utilizat. Au facut asta cu experienta si mandrie.

Landmann combina cerintele clientilor sai comerciali cu dorintele consumatorilor si obiectivele angajatilor sai.

Totodata, a consolida expertiza in productie, proiectare, dezvoltare si de introducere pe piata intr-o retea eficientă, care ii permite sa creeze produse atractive, cu un bun raport pret / performanta pentru beneficiul clientilor sai. Pretul unui gratar pe gaz marca Landmann porneste de la 677,98 lei si poate ajunge pana la 6964,54 lei.

Vezi aici ofertele la gratarele pe gaz Landmann.

Gratar pe gaz Campingaz

Nascute din dragostea pentru camping si pentru viata in aer liber, produsele Campingaz sunt instinctive, inovatoare, inspirate, simple, dar inteligente, bazate pe peste 70 de ani de experienta.

Generatii de consumatori si pasionati de gratar au folosit cu incredere produsele acestui brand intrucat sunt sigure, fiabile si bine concepute. Pretul unui gratar Campingaz porneste de la 699 lei si poate ajunge pana la 4899 lei.

Vezi aici ofertele la gratarele pe gaz Campingaz.

Gratar pe gaz Char‑Broil

In 1948, brandul american Char-Broil a adus pe piata unul dintre primele gratare pe carbune. In anii care au urmat, a introdus inovatii care sunt acum standard printre gratarele moderne.

In 1984, Char-Broil CB940 Charcoal Grill a fost recunoscut drept The Best’s BBQ Grill din lume de catre The Book of Bests.

Fiindca stie ca multi oameni care se bucura de confortul gazului inca adora aroma de gratar care se poate obtine doar din carbune, Char-Broil a proiectat pentru ei linia  Gas2Coal cu o tava de carbune patentata care se pune peste arzatoarele pe gaz. Se poate gati cu propan pe o parte si carbune pe de alta parte sau se poate comuta cu usurintă de la gaz la carbune. Pretul unui gratar pe gaz Char-Broil porneste de la 1099 lei si poate ajunge la  8999 lei.

Vezi aici ofertele la gratarele pe gaz Char-Broil.

De ce sa alegi un gratar pe gaz de calitate nu unul ieftin

Timpul zboara cu repeziciune. Prin urmare, trebuie sa faci in asa fel incat fiecare clipa sa conteze. Petrecerea timpului liber alaturi de cei dragi, pregatind diferite preparate gustoase la gratar, te va ajuta sa dai valoare fiecarei clipe.

Dar, pentru a-ti atinge scopul mai ai nevoie de ceva. Ai nevoie de cel mai bun gratar pe gaz. Calitatea joaca un rol esential in pregatirea unor preparate cu gust minunat. Sa nu uiti niciodata acest lucru.

Concluzie

Tinand cont de cele dezvaluite mai sus, care caracteristici ti s-au parut cele mai interesante? La care dintre ele nu ai renunta? Ce brand ti-a atras cel mai mult atentia?

Banner Homedelux

Te-ar putea interesa si:

Cum alegi cel mai bun termostat pentru centrală?

Economiseşte în sezonul rece cel puțin 300 de lei pe care apoi să îi cheltuieşti [...]

Citeste mai mult
Top 5 ustensile care iti usureaza munca in bucatarie

Daca iti place sa gatesti si vrei sa termini cat mai repede in bucatarie, ca [...]

Citeste mai mult
Dedeman a depasit pragul de 10.000 de angajati

Dedeman, lider naţional în retailul materialelor de construcţii şi al amenajărilor interioare, cu capital 100% [...]

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.