Home Casa si gradina Cum economisim bani devenind eco?

Cum economisim bani devenind eco?

6 min de citit
0
0
3

Fie că vrei să începi o viață mai sănătoasă, să ai mai multă grijă de planetă, să faci mai multe economii acasă, ori să devii mai responsabil și mai conștient de efectele pe care acțiunile noastre le au asupra mediului înconjurător, un stil de viață ecologic este răspunsul. Nu trebuie să îți schimbi viața redical, ci cu pași mărunți, pentru că vrei să îți creezi un stil de viață, vrei să îl îmbunătățești, să îl faci mai bun și mai frumos, nu să te chinuie și să simți aceste acțiuni ca fiind o corvoadă și o responsabilitate prea mare.

1. Alege electrocasnice cu consum cât mai redus de energie, eco-friendly

Acestea trebuie să fie cât mai eficiente din punct de vedere energetic. Și chiar dacă la prima vedere ți se pot părea mai scumpe, în timp, datorită consumului redus de curent, ele îți vor aduce o îmbunătățire semnificativă a bugetului, cu facturi mai mici. De asemenea, deconectați electrocasnicele după utilizare; ele nu trebuie să stea în stand-by în permanență dacă tu ești plecat/ă de acasă cel puțin 10 ore pe zi.

2. La cumpărături, refuzați pungile din plastic, iar acasă înlocuiți plasticul cu pungi biodegradabile nu sunt plastic

Acestea sunt realizate din materii prime provenite din amidon de porumb, trestie de zahăr și alte materii vegetale, fiind 100% biodegradabile. Folosind sacoșele biodegradabile #nusuntplastic nu numai că protejați mediul înconjurător dar respectați și legea, fiind scutite de ecotaxa. Puteți consulta documentatie sacose biodegradabile #nusuntplastic pentru a vă convinge singuri.

3. Nu cumpărați mai mult decât aveți nevoie

Știați că 7,3 milioane de tone de produse alimentare sunt irosite în Marea Britanie în fiecare an? Aceasta este doar o risipă uriașă de alimente, bani, și o cantitate imensă de CO2 creată în gropile pentru deșeuri. Încercați să mergeți la cumpărături cu lista pregătită înainte și nu va abateți de la ea; faceți un calcul serios, realist și corect a ceea ce puteți consuma, și nu cumpărați mai mult doar pentru a arunca mai târziu.

4. Reciclați

Este foarte important să colectăm selectiv și să reciclăm cât mai mult. Creați-va acasă locuri speciale pentru plastic, hârtie și carton, metale și aluminiu, sticlă și deșeuri menajere. De asemenea, informți-vă cât mai mult în această privință, pentru a recicla cât mai corect.

Folosiți produse de curățenie ecologice

Produsele de curățenie obișnuite conțin foarte multe substanțe toxice, care vin în contact atât cu organismul uman, dar și cu natura. Acestea poluează apa, solul și aerul, transformând mediul într-unul ostil.

Folosiți mașina personală cât mai puțin

Încercați să lăsați mașina cât mai mult în parcare și, în schimb, folosiți mai mult mijloacele de transport în comun, bicicleta sau chiar mersul pe jos. Acestea din urmă, pe lângă faptul că nu poluează deloc, sunt gratis și în plus, mult mai sănătoase.

Sunt pași simpli care îți vor schimba stilul de viață în bine, iar economiile tale vor vedea o îmbunătățire semnificativă în timp. Încearcă să transformi aceste mici schimbări într-un stil de viață, iar în timp să adaugi altele mai bune.

Arata mai multe articole
Arata mai multe articole twodor
Arata mai multe articole Casa si gradina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pe aceiasi tema

Top aparate care iti lucreaza cel mai eficient muschii fesieri

Devenim tot mai preocupați de modul în care arătăm, dar și mai îngrijiți de sănătatea noas…