Home Noutati Prima Casa: Ministerul Finantelor va debloca bani pentru program in octombrie

Prima Casa: Ministerul Finantelor va debloca bani pentru program in octombrie

2 min de citit
0
0
1,363

Potrivit economica.net, Ministerul Finanțelor Publice urmează să decidă asupra redistribuirii de sume între plafoanele de garanții pentru programul Prima Casa, în cursul lunii octombrie.

În Prima Casă 2017, statul garantează 50% din valoarea unui credit pentru o locuinţă nouă, în valoare de maximum 70.000 euro (în baza autorizaţiilor de construire eliberate după 22 februarie 2010), şi 40% pentru un împrumut acordat pentru o locuinţă veche, de până la 60.000 de euro.

Citeste si: Incepe constructia mall-ului AFI din Brasov

Avansul minim cerut în Program, principalul avantaj al lui, este de 5%, în condiţiile în care un credit ipotecar clasic are acum pe piaţă un avans de 15%.  ING Bank a renunţat la avansul de 5% pentru Prima Casă şi cere 10%.

Băncile participante la programul Prima Casa sunt Alpha Bank, Intesa Sanpaolo, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole Bank, ING, Marfin, OTP, Piraeus, Raiffeisen şi Unicredit Tiriac.

Programul Prima Casă 2017 are un plafon total de garantare de 2,67 de miliarde de lei. Ar urma astfel să se încheie în ror anul aproximativ 30.000 de contracte de credit.  Ultima tranşă, de 500 de milioane de lei, a fost deblocată în iunie.

Arata mai multe articole
Arata mai multe articole twodor
Arata mai multe articole Noutati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pe aceiasi tema

A inceput programul Rabla pentru electrocasnice

Incepand de pe 19 decembrie 2018, puteti obtine pana la 400 lei daca doriti sa va schimbat…