În fața notarului, atât cel care vinde terenul, cât și cel care îl cumpără, trebuie să se prezinte personal, iar fostul proprietar trebuie să aibă la el mai multe documente fără de care nu se poate legaliza contractul:

1. Actul de proprietate in original (contract de vanzare cumparare autentificat la notariat sau titlu de proprietate)

2. Incheiere de carte funciara de la judecatoria de sector sau pentru judetul Ilfov Judecatoria Buftea.

3. Certificat fiscal de la Directia Taxe si Impozite Locale sau Primaria Localitatii unri se afla terenul pentru judete, in certificatul fiscal trebuie precizat obligatoriu suprafata de teren, categoria de folosinta (extravilan, intravilan arabil sau intravilan construibil), numarul postal (daca exista). Certificatul trebuie sa fie eliberat in luna in care se incheie contractul de vanzare cumparare in forma autentica.

4. Extras de carte funciara de la judecatoria de sector sau pentru judetui Ilfov Judecatoria Buftea. In extras trebuie precizate suprafata terenului, numarul postal (daca exista). Extrasul de carte funciara este valabil 24 de ore – in ziua in care s-a eliberat si a doua zi – (cu precizarea drumului de servitute si in favoarea caror loturi – daca este cazul).

5. Certificatul de atribuire numar postal emis de Primaria Municipiului Bucuresti, Directia Patrimoniu Evidenta proprietati, Cadastru, Serviciul Nomenclatura Urbana.

6. In cazul in care terenului i-a fost schimbata categoria de folosinta (a fost trecut din extravilan in intravilan, sau intravilan arabil in intravilan construibil) este necesara adresa: „Aprobarea privind scoaterea definitiva a terenurilor din productia agricola”, eliberata de Ministerul Administratiei Publice, Oficiul National de Cadastru Geodezie si Cartografie al Municipiului Bucuresti si vizata de Ministerul Agriculturii si Alimentatiei D.G.A.I. A.

7. In cazul in care terenul a fost dezmembrat si s-a constituit servitute de trecere, este necesar actul autentic de dezmembrare si de constituire a unui drept de servitute. Pentru servitutea de trecere trebuie numar cadastral separat si intabulat la cartea funciara.

8. Dosar cadastral in copie .

9. In cazul terenurilor intravilane construibile, se solicita certificat de urbanism de la Primaria de sector, cu mentiunea „necesar la instrainare”.

10. Certificate de casatorie vanzatori si cumparatori (daca este cazul), sau sentinta de divort cu mentiunea „definitiva si irevocabila”.

11. Buletinele / cartile de identitate (trebuie sa fie in perioada de valabilitate). In cazul in care este expirat se prezinta pasaport si carnet de conducere .

Toate documentele se prezinta in original.

Citeste si:

Certificatul de urbanism: ce este, acte necesare, valabilitate

Ce acte ai nevoie pentru obtinerea extrasului de carte funciara ?

Ce acte ai nevoie la notar pentru vanzarea unei locuinte?

Banner Homedelux

Te-ar putea interesa si:

Cum sa alegi cel mai bun dedurizator apa si ce beneficii iti aduce un astfel de aparat?

Apa dura este o adevarata problema pentru tara noastra. Ea este foarte periculoasa pentru sanatatea [...]

Citeste mai mult
Cum se udă corect plantele?

Udarea plantelor de interior este esențială și obligatorie pentru că ele nu beneficiază de apa [...]

Citeste mai mult
Sfaturi și idei pentru amenajarea camerei copilului

Camera copilului este locul în care imaginația trebuie obligatoriu pusă la lucru; aici este regatul [...]

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.