Home Casa si gradina Tot ce trebuie sa stii despre saltelele cu arcuri

Tot ce trebuie sa stii despre saltelele cu arcuri

7 min de citit
1
0
51

Salteaua cu arcuri conduce in topul preferintelor romanilor atunci cand vine vorba de alegerea saltelei pentru pat. Si asta dintr-un motiv foarte simplu: sunt accesibile, sunt durabile si mai nou sunt foarte comode.

Iata ce trebuie sa stii despre saltelele cu arcuri:

Ce tipuri de arcuri exista

Exista mai multe tipuri de arcuri din care poti alege, fiecare cu avantajele ei:

Saltele cu arcuri tip Bonell

Arcurile Bonell sunt realizate din otel-carbon care este tratata termic  pentru a avea o durata de viata cat mai indelungata fara a ii afecta elasticitatea. Arcurile tip Bonell  au un diametru de 86 mm si sunt alcatuite din 5 spire de sarma  din otel-carbon. Grosimea sarmei aflate in componenta unui arc de tip Bonell este de 2.2 mm.  Arcuri sunt acoperite cu feltru si rulouri din poliuretan pentru a asigura o buna rezistenta in timp. Intre randurile de arcuri sunt puse placi din poliuretan pentru sporirea gradului de confort, dar si a rezistentei.

Saltele cu arcuri tip Pocket

Arcuri de tip Pocket sunt împachetate independent în săculeți de material textil, diamentru exterior al arcului fiind de 5 cm, grosime sîrmei de 2.2 mm, si înălțimea arcului de 14 cm. În cazul saltelelor ortopedice cu arcuri independente, arcurile reacționează independent unul de altul în funcție de presiunea exercitată asupra lor, astfel nu apare efectul de “balansare”, ceea ce face ca partenerul să nu fie deranjat în timpul somnului, iar coloana este susținută în mod eficient și natural.

Citeste si: Ce se intampla in organismul tau cand renunti la zahar?

Saltele cu arc continu

Arcurile continue reprezinta o varianta mai ieftina comparativ cu arcurile biconice sau impachetate (Pocket). Saltelele cu arc continuu sunt realizate dintr-un fir subtire si continuu de sarma iar arcurile au diametrul mult mai mic. Saltelele cu arc continuu sunt mai usoare dar nu sunt la fel de durabile ca si saltelele cu arcuri Bonell sau saltelele Pocket.

Top 3 saltele cu arcuri

Saltea Prestige Exclusive Silverline Memory, 140×200 cm

Saltea Prestige Platinium Deluxe Superortopedica, 180×200 cm

Saltea Relaxa Ortopedica Lux, 200x160x20 cm, Margaree

Duritatea unei saltele cu arcuri

Duritatea saltelei este principala caracteristica de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne alegem salteaua, aceasta fiind raspunzatoare pentru confortul resimtit si pentru calitatea somnului. O saltea prea tare va crea puncte de presiune asupra umerilor si a soldului, iar o saltea prea moale nu va sustine aceste zone, in ambele cazuri coloana vertebrala nu va avea o pozitie naturala.

Citete si: Flori de gradina rezistente la frig

Inaltimea unei saltele cu arcuri

Pentru o bună susţinere şi un confort optim, înălţimea unei saltele pe arcuri trebuie să fie de minim 18 cm.

Avantajele saltelelor pe arcuri

Susţinere ortopedică – nucleul de arcuri oferă o suprafaţa ortopedica ce asigură susţinerea uniformă a corpului şi o poziţie naturală coloanei vertebrale.

Se aerisesc –  datorită nucleului de arcuri, permit o foarte bună circulaţie a aerului, fapt ce elimină umezeala şi previne apariţia alergenilor sau a acarienilor.

Se pot aşeza pe orice tip de suport  –  datorita circulatiei foarte bune a aerului saltelele pe arcuri se pot folosi pe orice tip de suport fară riscul aparitiei microorganismelor sau a mucegaiului.

Faţa Vara / Iarna – majoritatea saltelelor pe arcuri au doua feţe, pentru vară şi pentru iarnă. Faţa de vară este construită cu materiale ce permit o mai mare circulaţie a aerului şi oferă o senzaţie mai răcoroasă. Faţa de iarnă este mai călduroasă şi are proprietaţi izolante sporite ce menţin temperatura constantă.

Durabilitate – alegerea şi intreţinerea corectă a unei saltele cu arcuri poate asigura o durată mare de utilizare, fară ca salteaua să se deformeze. Grosimea sârmei din care sunt confecţionate arcurile este un factor determinant in durata de utilizare a saltelei, o sarma mai groasă asigură o rezistenţă si o durată de utilizare mai mare in timp.

Arata mai multe articole
Arata mai multe articole twodor
Arata mai multe articole Casa si gradina

Un comentariu

  1. […] Tot ce trebuie sa stii despre saltelele cu arcuri […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pe aceiasi tema

Top 5 aparate fitness pentru acasa

Daca esti in cautarea unui aparat de fitness pentru acasa, afla ca ai foarte multe variant…