Chiar daca sezonul rece vine cu pasi repezi peste noi, asta nu inseamna ca nu poti avea gradina plina cu flori. Chiar daca unele flori rezistente la frig necesita mai multa atentie din partea ta, ele sunt pata de culoare din gradina.

Daca esti in cautare de flori de gradina rezistente la frigul de toamna, iata cateva idei:

Crizantemele

Printre cele mai cunoscute şi căutate flori, la începutul toamnei, se numără crizantemele. Denumită şi „regina florilor de toamnă“, planta face parte din familia Asteraceae. Sunt flori înrudite cu daliile şi gălbenelele. Crizantemele sunt plante rezistente, care se cultivă în grădină, dar şi la ghiveci, nefiind pretenţioase în privinţa solului.

Încep să înflorească spre finalul lunii august şi rezistă chiar şi până în octombrie – noiembrie. Sunt peste 100 de specii de diferite nuanţe şi mărimi. După plantare, crizantemele ar trebui udate periodic, dar fără a atinge frunzele, pentru că ar putea mucegăi.

Citeste si: Studiu – Femeile care au plante de apartament traiesc mai mult

Ochiul boului

O altă plantă din familia Asteraceae este Ochiul boului – Callistephus chinensis. Acesta este o plantă originară din Extremul Orient şi este indicată pentru înfrumuseţarea grădinii, deoarece florile au culori foarte puternice putând fi mov, roz sau roşii. Planta înfloreşte din mijlocul verii şi poate rezista până în prima parte a toamnei.

Florile de piatra

Flori de un colorit spectaculos sunt şi cele „de piatră“. Acestea sunt de mici dimensiuni şi pot fi în nunaţe de roz, alb, galben sau alb. Florile de piatră sunt foarte rezistente supravieţuind pe soluri foarte pretenţioase. Înfloresc din mai până toamna târziu, se înmulţuesc prin seminţe plantate în primăvară.

Regina noptii

O altă plantă care rezistă bine până în octombrie este Regina nopţii. Planta are nevoie de umiditate şi trebuie udată din belşug. Seara îşi desface florile albe şi împărştie un miros foarte plăcut.

Citeste si: Beneficiile vinului pentru sanatatea organismului

Gladiola

O plantă care nu necesită atât de multă apă este Gladiola. Cu toate acestea, are nevoie de un sol afânat şi trebuie eliminate buruienile din jur. Au o gamă de culori variată şi poate ajunge la o înălţime chiar şi de un metru.

Mai stii si alte plante de gradina rezistente la temperaturi joase? Spune-ne si noua printr-un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.