Am vazut in articolul trecut ce pasi trebuie sa urmezi daca iti schimbi furnizorul de gaze naturale. In continuare, ne-am propus sa iti prezentam documentele ce iti sunt necesare pentru incheierea contractului de furnizare. Afla ca poti schimba furnizorul si daca ai inchiriat locuinta si iti doresti un contract de furnizare pe numele tau.

Documentele necesare pentru transferarea contractului pe numele tau sunt:

E-ON

 1. Copii/ poze ale actului de identitate;
 2. Ultimele facturi de electricitate și de gaze naturale;
 3. Copie a documentului de proprietate, în cazul în care nu eşti titular de contract.

ENEL

 1. Completarea unei cereri tip furnizata de fiecare firma pentru incheierea unui contract de furnizare;
 2. Completarea ofertei de pret pentru furnizarea energiei electrice;
 3. Actul de proprietate sau orice inscris care să ateste dreptul de folosinta a spatiului;
 4. Actul de identitate (persoane fizice), actele societatii (persoane juridice), actul de constituire al asociatiei (asociatii de proprietari).

Oferta de furnizare reprezintă optiunea viitorului client pentru tariful de facturare a energiei electrice consumate. Exista doua optiuni de alegere ofertei de furnizare:

 1. la prețuri finale, caz în care se va transmite completata si semnata oferta de furnizare pentru clientii casnici din zona Banat sau Dobrogea, mentionate mai sus;
 2. la ofertele de pret din piata libera oferite de ENEL.

CEZ

 1. Carte identitate;
 2. Actul de proprietate sau alt document care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului care face obiectul locului de consum. Documentul se prezinta in original si se depune o copie din care, pentru protectia clientului final, se pot decupa parti nerelevante pentru serviciul de furnizare;
 3. Certificatul de racordare, avizul tehnic de racordare sau acord acces;
 4. Acordul scris al proprietarului de drept pentru incheierea contractului de furnizare, daca aceasta mentiune nu se regaseste inscrisa in actul de detinere a spatiului, in cazul in care solicitantul care are calitatea de chirias/ concesionar sau alta calitate similara si care atesta un drept de folosinta temporara a locului de consum printr-un act incheiat cu proprietarul.

Documentele se prezinta in original si se depun in copie. In cazul neprezentarii actelor in original, solicitantul trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere ca documentele prezentate sunt conforme cu originalele.

Citeste si: Cum ne amenajăm dormitorul? Sfaturi și idei pentru un somn odihnitor

DISTRIGAZ

 1. Copia B.I./C.I. proprietarului si/sau chiriasului;
 2. Copia documentelor care atesta dreptul de proprietate/folosinta al solicitantului pentru locul de consum: obligatoriu extras CF din anul curent si nomenclator stradal actual (nu mai vechi de 3 luni ) respectiv autorizatia de construire/actul de vanzare-cumparare/contractul de inchiriere/comodat/ donatie/ certificat de mostenitor etc. pentru imobilul/imobilele in care se amplaseaza aparatele consumatoare de combustibili gazosi;
 3. In cazul contractelor de inchiriere/comodat este necesara prezentarea acordului proprietarului imobilului pentru realizarea racordarii locului de consum la sistemul de distributie a gazelor naturale;
 4. Acorduri notariale (modele la Biroul Relatii Clienti) pentru condomenii, instalatii de racordare comune, drumuri de acces private etc.

Odata cu liberalizarea completa a pietei de energie, orice consumator are libertatea de a-si alege furnizorul de energie. Schimbarea de furnizor este gratuita si nu implica modificari la instalatie, ale contorului sau alte interventii de ordin tehnic la tine acasa.

Banner Homedelux

Te-ar putea interesa si:

Soluții și idei pentru amenajarea unei băi mici de bloc

Dacă te-ai pus pe renovat apartamentul, dar când a venit vorba de baie ți-ai dat [...]

Citeste mai mult
Cum sa scapi de tantari – solutii simple si eficiente

Desi sunt mici si fragili, tantarii sunt foarte deranjanti si in urma muscaturilor lor, pe [...]

Citeste mai mult
Review saltea si topper Dormeo: merita sau nu banii?

Stiai ca de-a lungul vietii vei petrece aproximativ o treime dormind? O saltea de calitatea [...]

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.