Consumul excesiv de zahăr duce la creşterea în greutate, schimbări ale dispoziţiei şi dependenţă. Cu toate aceste riscuri, oamenii nu acordă o atenţie sporită cantităţii zilnice de zahăr pe care o consumă. Doza zilnică de zahăr recomandată de specialişti este de 6 linguriţe.

Iată ce se întâmplă dacă renunţi la zahăr:

După 2 zile fără zahăr:

  • schimbările de dispoziţie vor dispărea;
  • activitatea sistemului digestiv va reveni la normal;
  • organismul va începe să digere mâncarea mult mai bine.

După o săptămână fără zahăr:

  • veţi simţi o creştere a puterii fizice şi veţi avea mai multă energie;
  • somnul se va îmbunătăţi;
  • vă va fi mult mai uşor să vă treziţi dimineaţa.

Citeste si: Reguli Feng Shui pentru amenajarea bucatariei

După 10 zile fără zahăr:

  • veţi pierde între un kilogram şi aproximativ două;
  • presiunea arterială va reveni la normal;
  • va exista mai puţin colesterol dăunător în vasele de sânge.

După o lună fără zahăr:

  • calitatea pielii se va îmbunătăţi;
  • veţi simţi gustul mâncării mult mai accentuat;
  • mirosul vă va fi mai ascuţit.

După 1 an fără zahăr:

  • vă veţi simţi mult mai puternic, rezistent şi energic;
  • veţi slăbi;
  • imunitatea va fi mai bună.

După 5 ani fără zahăr:

  • veţi arăta mult mai tânăr;
  • vă veţi îmbolnăvi mult mai rar

Cateva sugestii care sa te ajute sa invingi dependenta de zahar:

Tine dulciurile la distanta.

Nu te tenta singur pastrand in camara sau frigider „rezerve” de bomboane, prajituri si alte asemenea alimente cu continut ridicat de zahar. „ Alege sa consumi fructe drept inlocuitor.” , recomanda Dr. Hauser.

Indulceste singur alimentele.

Poti incepe cu ceai cu gheata neindulcit, iaurt simplu si budinca de ovaz. Apoi adauga-ti propriul indulcitor. „Indiferent de cantitatea de indulcitor pe care o adaugi, sigur nu vei pune cantitatea pe care ar fi adaugat-o producatorul”, conform spuselor Dr. Hauser.

Citeste si: Ce culori alegem pentru fiecare camera din casa

Verifica zaharurile ascunse din alimente.

Fii atent la alimentele in care s-ar putea ascunde zahar, inclusiv la produsele cu continut redus de grasimi. „Companiile scot grasimile, insa adauga aproape toate caloriile in zahar”, afirma Dr. Hauser. Citeste etichetele. Evita produsele care listeaza zaharul ca primul ingredient sau care contin cateva tipuri diferite de zahar (zahar brun, sirop de trestie de zahar, etc.) – este o metoda prin care producatorii evita sa listeze zaharul ca primul ingredient.

Ia micul dejun.

Incepe ziua cu un mic dejun satios, nutritiv, care sa te ajute sa nu cedezi poftelor.  Ovazul, ouale si fructele sunt alegeri potrivite pentru micul dejun. „Cand te obisnuiesti sa mananci mai putine dulciuri, nu iti mai este atat de pofta.”, spune Dr. Hauser. „ Esti satisfacut si de alimentele mai putin dulci.” Si nici nu te vei mai simti vinovat in rarele ocazii in care iti vei mai face de cap.

Banner Homedelux

Te-ar putea interesa si:

Top 5 ustensile care iti usureaza munca in bucatarie

Daca iti place sa gatesti si vrei sa termini cat mai repede in bucatarie, ca [...]

Citeste mai mult
Cum alegi cea mai bună pompă de suprafață

Apa este indispensabilă într-o gospodărie, iar un hiodrofor ar putea sa nu fie suficient, mai [...]

Citeste mai mult
Ce trebuie sa contina contractul de construire in cazul unei case in regim P+1

Pentru ati construi o casa in regim P+1 esti obligat de lege sa apelezi la [...]

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.