Din punct de vedere feng shui, cele mai importante două camere dintr-o casă sunt bucătăria şi dormitorul. La fel de importantă ca mâncarea pregătită aici este şi armonia culorilor, a energiilor şi pacea interioară simţită atunci când găteşti.

Înţelepciunea orientală îi atribuie bucătăriei în locuinţă acelaşi rol pe care îl are stomacul pentru trup. Prin urmare, dacă poziţia şi organizarea bucătăriei sunt armonioase, atunci şi sănătatea va fi bună.

Plita sau aragazul reprezintă locul bunăstării familiei şi, de aceea, trebuie aşezat cu faţa către mijlocul casei, niciodată înspre uşa de la intrare, alături de chiuvetă sau de frigider. Dacă nu se pot evita astfel de poziţionări, trebuie separate prin mici paravane, de preferat din lemn. Să nu-ţi lipsească din bucătărie vasele din ceramică.

Citeste si: Cum sa repari mobila zgariata

Locul unde gătiţi trebuie să fie amplasat astfel încât bucătarul să poată vedea pe oricine ar intra în bucătărie.

Dacă aragazul sau blatul de bucătărie este poziţionat pe peretele opus intrării, se recomandă o oglindă deasupra acestuia, pentru vizibilitate asupra uşii.

Albul e cea mai bună culoare pentru bucătărie

Nu atârna pe pereţi cuţite sau alte obiecte ascuţite. Când nu sunt folosite, acestea trebuie ţinute în sertare sau în suporturi speciale. Evită să agăţi coşuleţe cu flori uscate sau artificiale. Apelează mai degrabă la plante vii, naturale.

Citeste si: Cum sa indepartezi usor petele de pe ochiurile de aragaz

Nu trebuie să mai spun că o bucătărie murdară aduce ghinion şi afectează sănătatea familiei tale. Menţineţi curăţenia şi stergeţi des suprafeţele care intră în contact cu alimentele.

 

Arata mai multe articole
Arata mai multe articole twodor
Arata mai multe articole Amenajari

Un comentariu

  1. […] Reguli Feng Shui pentru amenajarea bucatariei […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pe aceiasi tema

Top 5 aparate fitness pentru acasa

Daca esti in cautarea unui aparat de fitness pentru acasa, afla ca ai foarte multe variant…