Din punct de vedere feng shui, cele mai importante două camere dintr-o casă sunt bucătăria şi dormitorul. La fel de importantă ca mâncarea pregătită aici este şi armonia culorilor, a energiilor şi pacea interioară simţită atunci când găteşti.

Înţelepciunea orientală îi atribuie bucătăriei în locuinţă acelaşi rol pe care îl are stomacul pentru trup. Prin urmare, dacă poziţia şi organizarea bucătăriei sunt armonioase, atunci şi sănătatea va fi bună.

Plita sau aragazul reprezintă locul bunăstării familiei şi, de aceea, trebuie aşezat cu faţa către mijlocul casei, niciodată înspre uşa de la intrare, alături de chiuvetă sau de frigider. Dacă nu se pot evita astfel de poziţionări, trebuie separate prin mici paravane, de preferat din lemn. Să nu-ţi lipsească din bucătărie vasele din ceramică.

Citeste si: Cum sa repari mobila zgariata

Locul unde gătiţi trebuie să fie amplasat astfel încât bucătarul să poată vedea pe oricine ar intra în bucătărie.

Dacă aragazul sau blatul de bucătărie este poziţionat pe peretele opus intrării, se recomandă o oglindă deasupra acestuia, pentru vizibilitate asupra uşii.

Albul e cea mai bună culoare pentru bucătărie

Nu atârna pe pereţi cuţite sau alte obiecte ascuţite. Când nu sunt folosite, acestea trebuie ţinute în sertare sau în suporturi speciale. Evită să agăţi coşuleţe cu flori uscate sau artificiale. Apelează mai degrabă la plante vii, naturale.

Citeste si: Cum sa indepartezi usor petele de pe ochiurile de aragaz

Nu trebuie să mai spun că o bucătărie murdară aduce ghinion şi afectează sănătatea familiei tale. Menţineţi curăţenia şi stergeţi des suprafeţele care intră în contact cu alimentele.

 
Banner Homedelux

Te-ar putea interesa si:

Cum alegi cel mai bun aspirator vertical?

În orice cămin, un aspirator înseamnă tehnologie modernă în ajutorul gospodinelor. Toți am avut aspiratoare [...]

Citeste mai mult
Tot ce trebuie sa stii despre televizoarele Full HD 4K

Tehnologia 4K nu inseamna doar un termen de marketing pentru ca producatorii de televizoare sa [...]

Citeste mai mult
Acte necesare la vanzarea unui apartament

Daca te-ai hotarat sa te muti la casa si vrei sa iti vinzi apartamentul, ai [...]

Citeste mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.