Home Tech Cata energie electrica consuma electrocasnicele din casa ta

Cata energie electrica consuma electrocasnicele din casa ta

4 min de citit
0
0
56

Daca factura la energia electrica este prea mare, inseamna ca e timpul sa-ti schimbi electrocasnicele, deoarece aceastea sunt cele mai mari consumatoare de energie din casa ta.

Producatorii electrocasnicelor moderne specifica pe ambalaj, consumul anual de kWh iar in functie de asta poti afla care este cel mai mare consumator. Pretul mediu al unui kWh este de aproximativ 0.60 Ron (click aici un convertor de kWh in lei)

Wall-street.ro a analizat consumul de energie pentru 10 din cele mai utilizate aparate electrocasnice din casa si rezultatele sunt cel putin suprinzatoare:

Masina de spalat, cel mai mare consumator de energie din locuinta

Masina de spalat este fara indoiala, cel mai mare consumator de energie dintr-o locuinta, cel putin raportandu-ne la costul pe ora de utilizare. Am luat drept exemplu o masina de spalat cu o capacitate de 5 kilograme, la o spalare cu incarcare maxima, la 60 de grade, in care durata medie de spalare este de 60 de minute. Conform informatiilor producatorului consumul se ridica la 0,85 kWh, deci echivalentul, in lei, de 51 de bani per ciclu de spalare. Am considerat ca o familie formata din trei persoane utilizeaza, in medie, masina de spalat de doua ori pe saptamana (opt ori pe luna), ceea ce va face ca totalul costului lunar cu masina de spalat sa se ridice la aproximativ 4 lei.

Citeste si: Costuri si acte necesare pentru racordarea la reteaua electrica

Combina frigorifica, al doilea cel mai mare consumator de energie din casa

Combina frigorifica este al doilea cel mai mare consumator de energie din casa. Am luat, spre calcul, un model standard, cu o capacitate totala de 330 de litri, certificat A+ , tradus printr-un consum de 281 kWh/an.

Analizand costurile aferente lunii noiembrie practicate de catre ENEL, 1 kWh se ridica la un cost de aproximativ 0,60 lei (60 de bani) cu toate taxele incluse. Din calculele noastre reiese ca intr-o singura zi combina frigorifica ajunge sa scoata din buzunarul romanilor, in medie, circa 45 de bani. Calculand la nivelul intregii luni, doar consumul combinei frigorifice ajunge sa se ridice la aproximativ 14 de lei.

Citeste si: Combina Frigorifica Beko RCNE520E20DZM

Calculatorul (PC)

PC-ul este al treilea cel mai mare consumator de energie din produsele analizate, cu un consum de 36 de bani in utilizare standard – circa 4 ore pe zi, la un grad de utilizare a puterii de circa 20%. Calculand la nivelul unei luni calendaristice, costul se ridica la 10,8 lei.

Aspiratorul si fierul de calcat

Aspiratorul si fierul de calcat, utilizate, in medie, pentru o perioada de aproximativ 15 minute zilnic, ajung ca la factura sa consume 3 bani pe zi, echivalentul a 9 lei pe luna.

Citeste restul articolului aici.

 

Arata mai multe articole
Arata mai multe articole twodor
Arata mai multe articole Tech

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pe aceiasi tema

Top 5 aparate fitness pentru acasa

Daca esti in cautarea unui aparat de fitness pentru acasa, afla ca ai foarte multe variant…